Othello szƑlƑ szoros kĂ©pe, friss Ă©s lĂ©dĂșs bogyĂłkkal, mĂ©lylila-szinte fekete hĂ©jjal

Mindent az Othello szƑlƑrƑl – A fajtĂĄja, Ă­ze Ă©s felhasznĂĄlĂĄsa

Othello szƑlƑ szoros kĂ©pe, friss Ă©s lĂ©dĂșs bogyĂłkkal, mĂ©lylila-szinte fekete hĂ©jjal

A Othello szƑlƑ egy kĂŒlönleges szƑlƑfajta, amely mĂ©lylila, szinte fekete szĂ­nĂ©vel Ă©s harmonikus, gazdag Ă­zĂ©vel tƱnik ki. Az Othello szƑlƑ egy olyan Ă©tkezĂ©si szƑlƑfajta, amely a friss fogyasztĂĄsra Ă©s bor kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re egyarĂĄnt alkalmas. A bogyĂłk Ă©desek Ă©s savanykĂĄsak, melyek kellemes, frissĂ­tƑ Ă©lmĂ©nyt nyĂșjtanak a fogyasztĂłknak.

Az Othello szƑlƑ bogyĂłi egyedĂŒlĂĄllĂłak a szĂ­nĂŒkben, mivel a gyĂŒmölcs bogyĂłi gazdag mĂ©lylila Ă©s fekete szĂ­nƱek, ami kĂŒlönleges megjelenĂ©st ad. Az Ă­ze enyhĂ©n muskotĂĄlyos, egyensĂșlyban a gyĂŒmölcsös Ă©s savanyĂș Ă­zjegyekkel.

A Othello szƑlƑ felhasználása

A Othello szƑlƑt kĂŒlönbözƑ mĂłdokon hasznĂĄlhatjuk fel. Leggyakrabban frissen fogyasztva Ă©lvezhetjĂŒk, de a borĂĄszatok körĂ©ben is egyre nĂ©pszerƱbb. A gyĂŒmölcsbƑl kĂ©szĂŒlt borok kĂŒlönleges aromĂĄt kapnak, Ă©s kĂŒlönösen alkalmasak az Ă©tkezĂ©sek mellĂ©. Az Othello szƑlƑ emellett desszertekben, salĂĄtĂĄkban Ă©s szörpökben is kivĂĄlĂł alapanyag.

A Othello szƑlƑ egĂ©szsĂ©gĂŒgyi elƑnyei

A Othello szƑlƑ tele van vitaminokkal, kĂŒlönösen C-vitaminnal, amely segĂ­t az immunrendszer erƑsĂ­tĂ©sĂ©ben. Emellett antioxidĂĄnsokat is tartalmaz, amelyek vĂ©delmet nyĂșjtanak a szabad gyökökkel szemben, Ă©s hozzĂĄjĂĄrulnak a bĂ©lflĂłra Ă©s a szĂ­v egĂ©szsĂ©gĂ©hez. Az Othello szƑlƑ emellett jĂłtĂ©kony hatĂĄssal van a bĂ©lrendszerre Ă©s a vĂ©rkeringĂ©sre is.

A Othello szƑlƑ borászatban

A Othello szƑlƑt a borĂĄszatok gyakran hasznĂĄljĂĄk borok kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re. A borok mĂ©ly, gazdag Ă­zvilĂĄggal rendelkeznek, virĂĄgos Ă©s gyĂŒmölcsös aromĂĄkkal. Az Othello borokat ĂĄltalĂĄban közepes testƱ boroknak tekinthetjĂŒk, amelyek Ă©tkezĂ©sekkel harmonizĂĄlnak, Ă©s kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjtanak a borfogyasztĂłknak.

Tåpérték 100 g-ban:
KalĂłria: 62 kcal
Fehérje: 0.6 g
ZsĂ­r: 0.2 g
Szénhidråt: 16.0 g
Cukor: 15.0 g
Rost: 0.8 g
C-vitamin: 9 mg
Vas: 0.4 mg
KĂĄlium: 180 mg
Kalcium: 10 mg
Magnézium: 7 mg
A-vitamin: 7 IU
Folsav: 3 ”g
B1-vitamin: 0.05 mg
B2-vitamin: 0.05 mg
B3-vitamin: 0.3 mg
B6-vitamin: 0.06 mg
D-vitamin: 0 IU