Othello szőlő szoros képe, friss és lédús bogyókkal, mélylila-szinte fekete héjjal

Mindent az Othello szőlőről – A fajtája, íze és felhasználása

Othello szőlő szoros képe, friss és lédús bogyókkal, mélylila-szinte fekete héjjal

A Othello szőlő egy különleges szőlőfajta, amely mélylila, szinte fekete színével és harmonikus, gazdag ízével tűnik ki. Az Othello szőlő egy olyan étkezési szőlőfajta, amely a friss fogyasztásra és bor készítésére egyaránt alkalmas. A bogyók édesek és savanykásak, melyek kellemes, frissítő élményt nyújtanak a fogyasztóknak.

Az Othello szőlő bogyói egyedülállóak a színükben, mivel a gyümölcs bogyói gazdag mélylila és fekete színűek, ami különleges megjelenést ad. Az íze enyhén muskotályos, egyensúlyban a gyümölcsös és savanyú ízjegyekkel.

A Othello szőlő felhasználása

A Othello szőlőt különböző módokon használhatjuk fel. Leggyakrabban frissen fogyasztva élvezhetjük, de a borászatok körében is egyre népszerűbb. A gyümölcsből készült borok különleges aromát kapnak, és különösen alkalmasak az étkezések mellé. Az Othello szőlő emellett desszertekben, salátákban és szörpökben is kiváló alapanyag.

A Othello szőlő egészségügyi előnyei

A Othello szőlő tele van vitaminokkal, különösen C-vitaminnal, amely segít az immunrendszer erősítésében. Emellett antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek védelmet nyújtanak a szabad gyökökkel szemben, és hozzájárulnak a bélflóra és a szív egészségéhez. Az Othello szőlő emellett jótékony hatással van a bélrendszerre és a vérkeringésre is.

A Othello szőlő borászatban

A Othello szőlőt a borászatok gyakran használják borok készítésére. A borok mély, gazdag ízvilággal rendelkeznek, virágos és gyümölcsös aromákkal. Az Othello borokat általában közepes testű boroknak tekinthetjük, amelyek étkezésekkel harmonizálnak, és különleges élményt nyújtanak a borfogyasztóknak.

Tápérték 100 g-ban:
Kalória: 62 kcal
Fehérje: 0.6 g
Zsír: 0.2 g
Szénhidrát: 16.0 g
Cukor: 15.0 g
Rost: 0.8 g
C-vitamin: 9 mg
Vas: 0.4 mg
Kálium: 180 mg
Kalcium: 10 mg
Magnézium: 7 mg
A-vitamin: 7 IU
Folsav: 3 µg
B1-vitamin: 0.05 mg
B2-vitamin: 0.05 mg
B3-vitamin: 0.3 mg
B6-vitamin: 0.06 mg
D-vitamin: 0 IU