A napraforgóvaj egy természetes magkrém, amelyet pörkölt vagy nyers hántolt napraforgómagból készítenek. Krémes állagú, enyhén diós ízű, tápanyagokban gazdag, és ideális alternatíva lehet mogyoróvaj helyett, különösen azok számára, akik allergiásak a diófélékre.
A napraforgóvaj kiváló forrása:
Gluténmentes, természetesen laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül is kapható változatban.
Íze enyhén diós, kicsit pirított, selymes állagú. Gyermekek számára is kiváló választás reggelire vagy tízóraira.
A napraforgóvaj szobahőmérsékleten is eltartható, de felbontás után célszerű hűtőben tárolni. A felszínen kiváló olaj természetes, használat előtt át kell keverni. Felbontástól számítva 2–3 hónapon belül ajánlott elfogyasztani.
Összegzésként a napraforgóvaj egy növényi, allergénmentes, tápláló magkrém, amely könnyen beilleszthető az egészségtudatos táplálkozásba – édesen és sósan is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.