A tökmag fehérje por nyers formában egy rendkívül koncentrált, növényi eredetű fehérjeforrás, amelyet a tökmag hideg sajtolása és őrlése révén állítanak elő. Ez az alapanyag különösen népszerű a vegán, vegetáriánus és sportolói étrendekben, mivel nemcsak magas fehérjetartalommal bír, hanem ásványi anyagokban és esszenciális aminosavakban is gazdag.
A nyers tökmag fehérje por színe általában zöldes árnyalatú, állaga finom por, illata enyhén diós vagy fűszeres. Az íze természetes, kissé földes, így smoothiekhoz, süteményekhez, energiaszeletekhez vagy kenyérfélékhez is ideális adalék.
A nyers tökmag protein por különösen ajánlott azoknak, akik alternatívát keresnek az állati eredetű fehérjék helyett. Kiváló gluténmentes, szója- és tejmentes alternatíva, ezért allergiások és érzékenyek számára is biztonságos.
Használható turmixokba (1–2 evőkanál), zabkásába, joghurtba, palacsintába, kenyértésztába vagy akár levesek sűrítésére is. Nyers marad, ha nem hőkezeled, így nyers vegán receptekhez is ideális.
Száraz, hűvös helyen tárolandó, légmentesen zárva. Levegőn könnyen oxidálódik, ezért ajánlott felbontás után hűtve tartani.
Összefoglalva a tökmag fehérje por nyers formában egy sokoldalú, tápanyagban gazdag szuperélelmiszer, amely támogatja az izomépítést, regenerációt és az egészséges életmódot természetes módon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.