A pattogatni való kukorica szem az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb otthoni snack alapanyaga. Ezek a speciálisan szárított, kemény héjú kukoricaszemek hő hatására robbannak fel, és alakulnak át ropogós, levegős popcornná.
Ez a kukoricafajta (Zea mays everta) eltér a hagyományos csemegekukoricától: kisebb, keményebb magjai vannak, amelyek nagy nyomás alatt gőzzé alakuló víztartalmuk révén robbannak fel hő hatására.
A pattogatott kukorica otthon is könnyen elkészíthető, és ha nem kerül rá túl sok zsiradék vagy cukor, akkor egészséges, rostban gazdag, alacsony kalóriatartalmú snack.
A pattogatni való kukorica szemei jelentős rosttartalommal rendelkeznek, és gluténmentes alapanyagnak számítanak. Egyszerű összetevő, amely megfelelő elkészítéssel a következő előnyökkel jár:
A száraz pattogatni való kukoricaszem hosszú ideig eltartható, ha hűvös, száraz, légmentesen zárt edényben tároljuk. Kerüljük a párás helyeket, mert a szemek elveszíthetik pattogóképességüket.
Minőségi alapanyag esetén szinte minden szem kipattog, így kevesebb a veszteség. Kapható ömlesztve, csomagolt formában vagy bio minőségben is.
A pattogatni való kukorica szem tehát egy klasszikus, egyszerű és élvezetes alapanyag, amelyet érdemes otthon is tartani – moziélmény a nappaliban, természetesen és tudatosan elkészítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.