A tönkölykorpa a tönkölybúza külső rétege, amely a szem feldolgozása során keletkezik. Ez a rész tartalmazza a legtöbb rostot, vitamint és ásványi anyagot, így a tönkölykorpa kiemelkedően értékes funkcionális élelmiszer.
Természetes módon elősegíti az emésztést, segíti a bélmozgást és hozzájárul a teltségérzet fenntartásához. A tönkölykorpa enyhén diós, földes ízvilága kellemesen illeszkedik kenyerekbe, péksüteményekbe vagy müzlikbe.
A tönkölykorpa szinte bármilyen ételhez hozzáadható anélkül, hogy domináns ízt adna. Folyadékbevitellel együtt fogyasztva fejti ki legjobban a hatását az emésztőrendszerre.
A tönkölykorpa gazdag:
Rendszeres fogyasztása:
Vegán, vegetáriánus, teljes értékű és reform étrendekbe is kiválóan illeszkedik.
A tönkölykorpa száraz, hűvös helyen, zárt edényben tárolandó. Könnyen beszerezhető bioboltokból, malmok termékei közül, illetve reformélelmiszer webshopokból.
A tönkölykorpa tehát egy alulértékelt, de tápanyagban gazdag és sokoldalú alapanyag, amely segít a kiegyensúlyozott táplálkozás kialakításában és fenntartásában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.