A vajbab (Phaseolus vulgaris var. wax) egy puha, sĂĄrga hĂŒvelyƱ hĂŒvelyes zöldsĂ©g, amely Ăzben Ă©s ĂĄllagban is lĂĄgyabb, mint a klasszikus zöldbab. NyĂĄri hĂłnapokban a piacok kedvelt termĂ©ke, melyet leggyakrabban fĆzelĂ©kkĂ©nt, leveskĂ©nt vagy köretkĂ©nt kĂ©szĂtenek el.
A vajbab rendkĂvĂŒl rostban gazdag, kalĂłriaszegĂ©ny Ă©s kivĂĄlĂł forrĂĄsa A-, C-, K-vitaminnak, folsavnak, valamint kĂĄliumnak Ă©s magnĂ©ziumnak. LĂĄgy textĂșrĂĄja miatt gyermekek, idĆsek Ă©s diĂ©tĂĄzĂłk szĂĄmĂĄra is ideĂĄlis zöldsĂ©gfĂ©le.
A vajbab rendszeres fogyasztĂĄsa hozzĂĄjĂĄrulhat a szervezet vitamin- Ă©s ĂĄsvĂĄnyianyag-szĂŒksĂ©gletĂ©nek fedezĂ©sĂ©hez, miközben könnyen emĂ©szthetĆ Ă©s frissĂtĆ nyĂĄri alapanyag.
A vajbab elsĆsorban fĆzelĂ©kkĂ©nt, leveskĂ©nt vagy pĂĄrolva kerĂŒl az asztalra. HarmonizĂĄl fokhagymĂĄval, tejföllel, kaporral, paradicsommal, de rakott vagy salĂĄtĂĄs vĂĄltozatban is nagyon nĂ©pszerƱ. Rövid fĆzĂ©ssel megĆrzi frissessĂ©gĂ©t Ă©s tĂĄpĂ©rtĂ©kĂ©t.
A vajbab nemcsak finom és könnyƱ ételalapanyag, de tåpanyagban gazdag, jól variålható zöldség is, amely a nyåri ételek egyik legjobb vålasztåsa.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.