A fekete babot áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg egy lábasban, amíg teljesen megpuhul.
Az áztatás segít a babnak gyorsabban megfőni, és eltávolítja a bab felületén lévő toxinokat.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd fel. Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket aranybarnára.
A fokhagyma ne piruljon túl, hogy ne adjon keserű ízt az ételnek.
A kukorica lisztet egy tálba tedd, majd add hozzá a főtt fekete babot, a hagymás fokhagymás keveréket, és a sót.
Ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz, hogy fokozd az ízét.
Egy evőkanál vizet adagolj hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapj. A tésztából formázz kis golyókat vagy pogácsákat.
Ha túl száraz a tészta, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A kész golyókat forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő olajhőmérséklet fontos: ha túl hideg, a golyók beszívják az olajat, ha túl forró, akkor megéghetnek.
A mustáros szószhoz keverd össze a mustárt, tejfölt, és egy kevés ásványvizet. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A mustár és tejföl kombinációja egy krémes, enyhén fűszeres szószt ad, amely jól illik a ropogós acajé golyókhoz.
Tálald a sült acajé golyókat a mustáros szósszal és friss korianderrel a tetején.
A friss koriander élénkíti a fogás ízét, és egy kis zöldességet ad a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.