Acarajé mustáros szósszal, fekete babból készült golyók mustáros szósszal és korianderrel díszítve

Acarajé mustáros szósszal

Acarajé egy tradicionális brazil étel, amelyet általában az utcai árusok készítenek. A sült golyók fűszeres fekete babot és kukoricalisztet tartalmaznak, és tipikusan különféle szószokkal tálalják. A mustáros szósszal tálalt acajé a modern variáció, amely extra ízt és gazdagságot ad a fogásnak. A brazilok szeretik ezt az ételt ünnepi alkalmakra, vagy akár mindennapi étkezéshez is, mert tápláló és ízletes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fekete bab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Tengeri só
2 ek. Olívaolaj
200 ml Ásványi víz
100 g Kukorica liszt
2 ek. Mustár
100 ml Tejföl
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg egy lábasban, amíg teljesen megpuhul.

    Az áztatás segít a babnak gyorsabban megfőni, és eltávolítja a bab felületén lévő toxinokat.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd fel. Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket aranybarnára.

    A fokhagyma ne piruljon túl, hogy ne adjon keserű ízt az ételnek.

    3

    A kukorica lisztet egy tálba tedd, majd add hozzá a főtt fekete babot, a hagymás fokhagymás keveréket, és a sót.

    Ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz, hogy fokozd az ízét.

    4

    Egy evőkanál vizet adagolj hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapj. A tésztából formázz kis golyókat vagy pogácsákat.

    Ha túl száraz a tészta, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    5

    A kész golyókat forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet fontos: ha túl hideg, a golyók beszívják az olajat, ha túl forró, akkor megéghetnek.

    6

    A mustáros szószhoz keverd össze a mustárt, tejfölt, és egy kevés ásványvizet. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A mustár és tejföl kombinációja egy krémes, enyhén fűszeres szószt ad, amely jól illik a ropogós acajé golyókhoz.

    7

    Tálald a sült acajé golyókat a mustáros szósszal és friss korianderrel a tetején.

    A friss koriander élénkíti a fogás ízét, és egy kis zöldességet ad a tálhoz.