Frissítő áfonyás Hwachae, koreai gyümölcsös ital rizstésztával és mentával

Áfonyás Hwachae

A Hwachae egy hagyományos koreai gyümölcsös ital, amelyet friss gyümölcsökkel és rizstésztával készítenek. Az áfonyás változat egy különösen frissítő és ínycsiklandó élvezet, amely tökéletes a nyári melegben. A mentával és citromos vízzel készült verzió igazi üdítő hatással bír, miközben a rizstészta rugalmas állaga és az áfonya friss leve egyedi ízélményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Áfonya
1 ág Friss menta
100 g Hosszú rizs tészta
5 db Jégkockák
2 ek. Méz
1 db Citrom
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzzük meg 3-4 percig, majd szűrjük le és hűtsük le hideg vízben.

    A tészta ne főjön túl sokáig, mert akkor túl lágy lesz. Friss vízben gyorsan hűtsük le, hogy megtartsa a rugalmas állagát.

    2

    A citromot facsarjuk ki és keverjük össze a vízzel és mézzel. Ízesítsük a citromos vízzel, hogy friss, édes ízt kapjunk.

    A citromot ízlés szerint adagolhatjuk. Ha édesebbre szeretnénk, adjunk hozzá több mézet.

    3

    Az áfonyát egy kis tálba helyezzük, és keverjük össze a citromos vízzel, hogy az áfonya leve kioldódjon.

    Ha az áfonya nagyon savanyú, adjunk hozzá egy kevés extra mézet.

    4

    A hűtött rizs tésztát keverjük össze az áfonyás keverékkel, és helyezzük a poharakba.

    A tészta ne áztassa meg túl sokáig az áfonyás vízben, hogy megmaradjon a frissessége.

    5

    Szórjuk meg friss mentával, és tegyünk egy-egy jégkockát a poharakba, hogy hűsítő hatása legyen.

    A jégkockákat közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá, hogy ne hígítsák el túlzottan a hűsítő italt.