Taler bora mézzel tálalva, tejporral meghintve

Taler bora mézzel

A taler bora egy hagyományos magyar ital, amely tejporral és egyéb egyszerű hozzávalókkal készült. A recept több évtizedes múltra tekint vissza, és különböző változatai léteznek, mindegyik egy-egy helyi ízvilágot tükrözve. A tejporral készült változata különösen népszerű, mivel gyorsan elkészíthető és gazdag ízvilággal rendelkezik. Ezt az italt a régi magyar háztartásokban gyakran fogyasztották, mint finom, édes ital, amely egyesíti a tej és a vanília ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tejpor
100 g Cukor
250 ml Víz
1 tk. Szódabikarbóna
150 g Tálér (más néven taler liszt)
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejport és a cukrot egy közepes tálban keverd össze. Ezt követően add hozzá a szódabikarbónát, és jól keverd el.

    Ha sűrűbb állagot szeretnél, használhatsz több tejport, de ügyelj arra, hogy az édes íz ne domináljon túlzottan.

    2

    A tálér lisztet keverd hozzá a vízhez. Lassú mozdulatokkal add hozzá a vízhez, hogy elkerüld a csomósodást. Tedd félre egy kicsit.

    A víz legyen szobahőmérsékletű, hogy a liszt jól elkeveredjen, és ne legyenek benne csomók.

    3

    Ezután keverd hozzá a vaníliás cukrot és a frissen őrölt borsot. Jól dolgozd össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    A bors nemcsak pikánssá teszi, hanem segít kiemelni a vanília ízét is, tehát ne hagyd ki.

    4

    Miután mindent jól elkevertél, tedd a keveréket hűvös helyre, hogy pihenjen 15-20 percet.

    A pihenés lehetővé teszi, hogy a hozzávalók jobban összeérjenek, és az ízek kiemelkedjenek.

    5

    A kész keveréket tálalhatod. Ha szeretnéd, szórhatsz egy kis extra tejport a tetejére, hogy még gazdagabb ízt adjon.

    Tálaláskor friss gyümölcsökkel vagy egy kis mézzel is megbolondíthatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.