Ají de Gallina avokádóval

Ají de Gallina avokádóval

Az Ají de Gallina egy hagyományos perui étel, melyet a perui háztartásokban évszázadok óta készítenek. Az étel eredetileg csirkéből készült, amelyet egy sűrű, krémes chili pasztás szósszal készítenek el. Az avokádóval való tálalás egy modern csavar, amely gazdagítja az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
2 db Főtt burgonya
1 db Avokádó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tej
2 ek. Híres chili paszta (ají amarillo)
50 g Sült mandula
2 ek. Kukoricakeményítő
2 ek. Olaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzzük meg, majd szedjük le a csontjait és vágjuk apró darabokra.

    A csirkehús főzését elvégezhetjük előző nap, így gyorsabban haladhatunk az étel elkészítésével.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk.

    Ügyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat a szósznak.

    3

    Adjuk hozzá a chili pasztát és a sült mandulát, majd pirítsuk még pár percig.

    A chili paszta biztosítja az étel igazi ají de gallina ízét, próbáljuk meg friss fűszerpasztát használni.

    4

    Öntsük rá a tejet, és keverjük el, hogy sűrű szószt kapjunk.

    Ha túl híg lesz a szósz, adjunk hozzá egy kevés kukoricakeményítőt, hogy besűrűsödjön.

    5

    Ezután keverjük bele a főtt burgonyát és csirkehúst.

    A burgonya pépesítésével finomabb és krémesebb textúrát érhetünk el.

    6

    Tálaljuk az ételt avokádóval, és tálalás előtt díszítsük mandulával.

    Az avokádó frissessége és a mandula roppanóssága tökéletesen illik a krémes ételhez.