A csirkehúst főzzük meg, majd szedjük le a csontjait és vágjuk apró darabokra.
A csirkehús főzését elvégezhetjük előző nap, így gyorsabban haladhatunk az étel elkészítésével.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk.
Ügyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat a szósznak.
Adjuk hozzá a chili pasztát és a sült mandulát, majd pirítsuk még pár percig.
A chili paszta biztosítja az étel igazi ají de gallina ízét, próbáljuk meg friss fűszerpasztát használni.
Öntsük rá a tejet, és keverjük el, hogy sűrű szószt kapjunk.
Ha túl híg lesz a szósz, adjunk hozzá egy kevés kukoricakeményítőt, hogy besűrűsödjön.
Ezután keverjük bele a főtt burgonyát és csirkehúst.
A burgonya pépesítésével finomabb és krémesebb textúrát érhetünk el.
Tálaljuk az ételt avokádóval, és tálalás előtt díszítsük mandulával.
Az avokádó frissessége és a mandula roppanóssága tökéletesen illik a krémes ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.