Ají de gallina sűrű szósszal, csirkehússal és földimogyoróval tálalva

Ají de gallina sűrű szósszal

Az ají de gallina egy klasszikus perui étel, amely gazdag, krémes szósszal készül, és az ízesítők, mint a földimogyoró és a kókusztej adják meg a különleges ízét. A csirkehús és a pörkölt földimogyoró párosítása egyedülálló ízt ad a szósznak, miközben a tejföl és parmezán gazdagítja a textúrát. Az étel nagyon népszerű Peru-ban, és egy igazi ínycsiklandó fogás mindenki számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (mell)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárga chili paprika
200 ml Kókusztej
100 ml Tejföl
50 g Tört pörkölt földimogyoró
50 g Parmezán sajt
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg sós vízben 30-40 perc alatt, amíg teljesen megpuhul. Amikor elkészült, szedd le a csontról és aprítsd fel.

    A csirkehús ízesebb lesz, ha a főzéshez hozzáadsz egy kis hagymát és fokhagymát a vízhez.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a chili paprikát vágd fel, majd távolítsd el a magjait, ha nem szeretnéd túl csípőssé tenni az ételt.

    A chili magjai a legcsípősebbek, ezért ha nem szereted a túl csípős ételeket, érdemes eltávolítani őket.

    3

    Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát egy kis olajon, amíg üvegesek nem lesznek, majd add hozzá a chili paprikát és pirítsd tovább 1-2 percig.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy édes, karamellizált íze legyen.

    4

    A pörkölt földimogyorót és a parmezán sajtot add hozzá a serpenyőhöz, majd egy botmixer segítségével pürésítsd az egészet.

    Ha nincs botmixered, egy sima turmixgépben is pürésítheted, de előtte egy kicsit hűtsd le a keveréket, hogy könnyebben pürésíthető legyen.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a tejfölt a pürésített keverékhez, és főzd 5-7 percig, hogy egy sűrű, krémes szószt kapj.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy a kívánt állagot elérd.

    6

    Add hozzá a felaprított csirkehúst a szószhoz, majd főzd további 10 percig, hogy a hús átvegye a szósz ízét.

    Ne főzd túl a húst, hogy megőrizzék a puhaságát és ne száradjon ki.

    7

    Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald melegen, esetleg rizs vagy főtt burgonya kíséretében.

    A tetejére frissen reszelt parmezán sajtot is szórhatsz, hogy még gazdagabb legyen az íze.