Tisztítsd meg az aligátorhúst, és vágd falatnyi darabokra. Szórd meg egy evőkanál liszttel, sóval és borssal, hogy enyhén bevonja.
Az aligátorhús tisztításakor távolítsd el a hártyákat és a zsíros részeket. A liszt segít a hús megbarnításában.
Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg az aligátorhúst minden oldalán, amíg aranybarna nem lesz. Tedd félre.
Ne tegyél túl sok húst egyszerre a lábosba, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd meg.
Aprítsd fel az hagymát, fokhagymát, paprikát és zellert. Ugyanabban a lábosban, ahol a húst pirítottad, párold ezeket a zöldségeket, amíg megpuhulnak.
A zöldségek párolása során időnként keverd meg, hogy ne égjenek le.
Add hozzá a második evőkanál lisztet a zöldségekhez, és pirítsd 1-2 percig, hogy a liszt enyhén megpiruljon.
A liszt besűríti a ragut. Fontos, hogy a lisztet kicsit megpirítsd, mert különben liszt íze lesz az ételnek.
Öntsd hozzá a csirkealaplevet, majd add hozzá a kockázott paradicsomot, a cajun fűszert és a babérlevelet. Keverd jól össze.
A cajun fűszer elég csípős lehet, ezért először kevesebbet tegyél bele, és később kóstold meg, hogy kell-e még.
Helyezd vissza az aligátorhúst a lábosba, és csökkentsd a hőt. Fedd le, és lassú tűzön főzd 1-1,5 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.
A lassú tűzön főzés biztosítja, hogy a hús omlós legyen, és az ízek összeérjenek. Ha szükséges, adj hozzá még alaplevet a főzés során.
A főzés végeztével távolítsd el a babérlevelet. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval vagy borssal.
A babérlevelet mindenképpen távolítsd el, mert hosszú főzés során keserű ízt adhat az ételnek.
Tálald a ragut forrón, friss kenyérrel vagy főtt rizzsel, hogy magába szívja a gazdag szaftot.
A ragut tálalás előtt pihentetheted egy kicsit, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.