Almás-baconös burger tálalva

Almás-Baconös Burger

Az Almás-Baconös Burger egy igazán különleges ízkombinációt kínál, ahol az édes karamellizált alma tökéletes harmóniában van a ropogós bacon sós ízével. Ez a burger ideális választás azoknak, akik szeretnék feldobni a hagyományos hamburgert egy egyedi csavarral. Egyedülálló élmény minden falatban!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
940 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahúspogácsa
4 db Hamburgerzsemle
8 db Ropogós bacon
4 db Almaszeletek
4 db Szeletelt cheddar sajt
4 db Friss salátalevél
1 db Lilahagyma
50 g Mézes-mustáros szósz
10 ml Olívaolaj
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Melegíts egy serpenyőt, és süsd meg a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.

    A hús ne legyen túl hideg, mielőtt sütni kezded, mert akkor nem sül egyenletesen. Vedd ki a hűtőből kb. 15-20 perccel a sütés előtt.

    2

    Amikor a pogácsák majdnem elkészültek, helyezz rájuk egy szelet cheddar sajtot, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.

    Használj magasabb zsírtartalmú cheddar sajtot, az jobban olvad. Ha nincs fedőd, egy nagyobb fém tál is megteszi.

    3

    Süsd ropogósra a bacon szeleteket egy forró serpenyőben. Papírtörlőre tedd, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

    A bacont hideg serpenyőben kezdd el sütni, így egyenletesebben sül és kevésbé fröcsög. Ne süsd túl, mert megkeményedik!

    4

    Az almaszeleteket vékonyan szeleteld fel, és enyhén pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, hogy karamellizálódjanak.

    Az almafajtától függően változhat a karamellizálódási idő. Használj keményebb, savanykásabb almát, mint a Granny Smith vagy a Jonagold.

    5

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket, hogy belső felületük aranybarna és ropogós legyen.

    A zsemlét vajon vagy a bacon zsírjában is megpiríthatod, hogy még finomabb legyen. Vigyázz, ne égesd meg!

    6

    Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét mézes-mustáros szósszal, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos marhahúspogácsát, a ropogós bacon szeleteket, a karamellizált almaszeleteket, és a lilahagymát.

    A sorrend fontos! A saláta megvédi a zsemlét a nedvességtől. Ne pakold túl a hamburgert, mert nehéz lesz megenni.

    7

    Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal friss salátával vagy édesburgonya hasábokkal.

    Egy fogpiszkálóval vagy bambuszpálcikával rögzítheted a hamburgert, hogy ne essen szét.