A burgonyát hámozd meg, majd forralj vizet egy lábasban, és főzd a burgonyát 10-12 percig, amíg teljesen megpuhul.
A burgonyát apróra vágva gyorsabban fő, és könnyebben összetörheted a kész tésztát.
Miután a burgonya megfőtt, törd össze egy villával, hogy sima pürét kapj. Hagyj egy kis időt, hogy kihűljön.
A püré legyen sima, hogy könnyen formázható legyen a későbbiekben.
A csicseriborsót öblítsd le és törd össze egy villával vagy egy mozsárban, hogy egy durva pürét kapj.
Ha a csicseriborsó túl durvának tűnik, egy kis vízzel finomíthatod a püré állagát.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, a zöld chilit is vágd fel finomra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert megkeseredhet.
A pirított hagymához add hozzá a csicseriborsót, garam masalát, pirospaprikát és sót, majd keverd jól össze. Ha szükséges, egy kis vízzel hígíthatod.
A garam masala egyedülálló ízt ad, de ha nem szereted a fűszeres ízeket, csökkentheted a mennyiségét.
Miután a csicseriborsó jól elkeveredett a fűszerekkel, tedd félre, és hagyd lehűlni.
A tölteléket érdemes egy kicsit pihenni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A burgonyapüréhez keverd hozzá a főtt csicseriborsó tölteléket, majd egy kis liszttel formázz belőle kis golyókat vagy lapos korongokat (tikki formát).
Ha a tésztád túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
Egy serpenyőben, olívaolajon süsd a kész tikki-ket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A tikki-ket alacsony-közepes lángon süsd, hogy belül puha, kívül ropogós legyen.
Tálald a kész aloo tikki-t friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé joghurtot vagy csípős szószt.
A friss koriander és a joghurt friss ízt ad a fogásnak, és kiemeli a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.