Aloo tikki csicseriborsó töltelékkel, fűszeres és ropogós étel

Aloo tikki csicseriborsó töltelékkel

Aloo tikki egy klasszikus indiai étel, amely különböző változatai közül az egyik legnépszerűbb a csicseriborsóval töltött változat. A tikki-t általában reggelire vagy snackként fogyasztják, és fűszeres, ropogós külsővel, puha belsővel rendelkezik. Az indiai konyhában az aloo tikki elkészítése gyors és egyszerű, de ízletes, ezért sokak kedvence, és gyakran kísérik friss joghurttal vagy csípős szósszal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Burgonya
200 g Főtt csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
1 tk. Garam masala
0.5 tk. Pirospaprika
0.5 tk.
2 ek. Zöldség alaplé
50 g Liszt
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd forralj vizet egy lábasban, és főzd a burgonyát 10-12 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonyát apróra vágva gyorsabban fő, és könnyebben összetörheted a kész tésztát.

    2

    Miután a burgonya megfőtt, törd össze egy villával, hogy sima pürét kapj. Hagyj egy kis időt, hogy kihűljön.

    A püré legyen sima, hogy könnyen formázható legyen a későbbiekben.

    3

    A csicseriborsót öblítsd le és törd össze egy villával vagy egy mozsárban, hogy egy durva pürét kapj.

    Ha a csicseriborsó túl durvának tűnik, egy kis vízzel finomíthatod a püré állagát.

    4

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, a zöld chilit is vágd fel finomra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert megkeseredhet.

    5

    A pirított hagymához add hozzá a csicseriborsót, garam masalát, pirospaprikát és sót, majd keverd jól össze. Ha szükséges, egy kis vízzel hígíthatod.

    A garam masala egyedülálló ízt ad, de ha nem szereted a fűszeres ízeket, csökkentheted a mennyiségét.

    6

    Miután a csicseriborsó jól elkeveredett a fűszerekkel, tedd félre, és hagyd lehűlni.

    A tölteléket érdemes egy kicsit pihenni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    7

    A burgonyapüréhez keverd hozzá a főtt csicseriborsó tölteléket, majd egy kis liszttel formázz belőle kis golyókat vagy lapos korongokat (tikki formát).

    Ha a tésztád túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    8

    Egy serpenyőben, olívaolajon süsd a kész tikki-ket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A tikki-ket alacsony-közepes lángon süsd, hogy belül puha, kívül ropogós legyen.

    9

    Tálald a kész aloo tikki-t friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé joghurtot vagy csípős szószt.

    A friss koriander és a joghurt friss ízt ad a fogásnak, és kiemeli a fűszeres ízeket.