Anmitsu gyümölcsökkel és anko-val, tálalva friss gyümölcsökkel és zselével

Anmitsu gyümölcsökkel és anko-val

Az anmitsu egy tradicionális japán desszert, amelyet friss gyümölcsökkel, zselével és anko-pasztával tálalnak. A desszert eredete a Meiji-korra nyúlik vissza, és a japán édességek között az egyik legnépszerűbb étel. A modern változatok gyakran tartalmaznak különféle gyümölcsöket és tálalási módokat, hogy a desszert még izgalmasabbá váljon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 g Agar-agar por
500 ml Víz
100 g Cukor
100 g Anko (édes vörösbab-paszta)
1 db Mandarin
5 db Eper
1 db Kiwi
100 g Fekete szőlő
1 db Mango
1 csésze Zöld tea
10 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el az agar-agart a vízben. Forrald fel a vizet, add hozzá az agar-agart, majd keverd simára. Főzd 5-7 percig, amíg teljesen feloldódik.

    Az agar-agar helyett zselatin is használható, de az agar-agar vegán alternatíva.

    2

    Miután a zselatinos alapot készítettük, öntsük egy lapos tálba, és hagyjuk kihűlni, amíg megszilárdul.

    A zselé gyorsabban megszilárdul, ha hideg vízbe helyezzük a tálat, hogy azonnal lehűljön.

    3

    A gyümölcsöket tisztítsd meg, és vágd apró darabokra: a mandarin héját távolítsd el, az epret félbe, a kivit szeletekre vágd, és a mangót is kockázd fel.

    A gyümölcsöket ízlés szerint variálhatjuk, próbálj friss és szezonális gyümölcsöket használni.

    4

    Az anko-t (édes vörösbab-paszta) tedd kis tálkákba, és készíts egy kis gombócot minden egyes adaghoz.

    A megfelelő állagú anko-pasztát könnyen be lehet formázni, és jó alapja lesz az édességnek.

    5

    A kihűlt zselét vágd kis kockákra és tálalj egy adag zselét egy kis tálban.

    A zselének jól össze kell állnia, de még rugalmasnak kell lennie, amikor a kockákra vágjuk.

    6

    A gyümölcsöket és az anko-t tedd a zselére, és tálald a frissen készített desszertet.

    A tálalás során ügyelj arra, hogy minden hozzávaló szépen elhelyezkedjen a tálban, hogy szép látványt nyújtson.

    7

    Tálald az anmitsu-t jégkockákkal, és kínáld mellé zöld teát.

    A zöld tea frissítő és enyhén kesernyés íze jól kiegyensúlyozza az édességet.