Készítsd el az agar-agart a vízben. Forrald fel a vizet, add hozzá az agar-agart, majd keverd simára. Főzd 5-7 percig, amíg teljesen feloldódik.
Az agar-agar helyett zselatin is használható, de az agar-agar vegán alternatíva.
Miután a zselatinos alapot készítettük, öntsük egy lapos tálba, és hagyjuk kihűlni, amíg megszilárdul.
A zselé gyorsabban megszilárdul, ha hideg vízbe helyezzük a tálat, hogy azonnal lehűljön.
A gyümölcsöket tisztítsd meg, és vágd apró darabokra: a mandarin héját távolítsd el, az epret félbe, a kivit szeletekre vágd, és a mangót is kockázd fel.
A gyümölcsöket ízlés szerint variálhatjuk, próbálj friss és szezonális gyümölcsöket használni.
Az anko-t (édes vörösbab-paszta) tedd kis tálkákba, és készíts egy kis gombócot minden egyes adaghoz.
A megfelelő állagú anko-pasztát könnyen be lehet formázni, és jó alapja lesz az édességnek.
A kihűlt zselét vágd kis kockákra és tálalj egy adag zselét egy kis tálban.
A zselének jól össze kell állnia, de még rugalmasnak kell lennie, amikor a kockákra vágjuk.
A gyümölcsöket és az anko-t tedd a zselére, és tálald a frissen készített desszertet.
A tálalás során ügyelj arra, hogy minden hozzávaló szépen elhelyezkedjen a tálban, hogy szép látványt nyújtson.
Tálald az anmitsu-t jégkockákkal, és kínáld mellé zöld teát.
A zöld tea frissítő és enyhén kesernyés íze jól kiegyensúlyozza az édességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.