Anticucho gluténmentes, grillezett marhahús friss korianderrel díszítve

Anticucho gluténmentes

Az anticucho egy tradicionális dél-amerikai étel, különösen népszerű Peruban és Bolíviában. A hagyományos recept marhahúst használ, amelyet különféle fűszerekkel pácolnak és grilleznek. A gluténmentes változat megtartja a fűszeres ízeket, és tökéletes választás a gluténérzékenyek számára. Történeti háttér: Az anticucho története a 16. századra nyúlik vissza, amikor az inkák számára egy különleges húsételt készítettek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. szűzpecsenye vagy lapocka)
1 tk. Pörkölt paprika
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Oregano
1 db Chili paprika
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel kisebb kockákra, körülbelül 3-4 cm-es darabokra.

    A húsnak frissnek és soványnak kell lennie, hogy a szálkás részeket elkerüld.

    2

    A pörkölt paprikát, köményt, fokhagymát, chili paprikát, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot tedd egy tálba, majd keverd össze jól, hogy pácot kapj.

    A pácot akár egy éjszakán át is hagyhatod hűtőben, hogy a hús jobban magába szívja az ízeket.

    3

    A húsdarabokat tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden oldaluk jól be legyen pácolva.

    Ha van időd, hagyd a húst a pácban legalább 1 órán át, de akár 4 órán keresztül is állhat a hűtőben.

    4

    Melegíts fel egy grillt vagy serpenyőt közepes-magas lángon, és tedd a bepácolt húsdarabokat a grillre vagy serpenyőbe.

    Ha grillt használsz, ügyelj arra, hogy a hőmérséklet megfelelő legyen, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    5

    Grillezd a húst 5-7 percig minden oldalán, amíg a kívánt átsültségi szintet el nem éri.

    Ne süsd túl a húst, mert elveszíti a szaftosságát, és keményebbé válik.

    6

    Tálald a grillezett húst friss korianderrel díszítve. Köretként párolt zöldségek vagy rizzsel is kínálhatod.

    A friss koriander hozzáadásával az étel íze friss és gazdag lesz, és szépen díszíti a tálat.