A marhahúst vágd fel kisebb kockákra, körülbelül 3-4 cm-es darabokra.
A húsnak frissnek és soványnak kell lennie, hogy a szálkás részeket elkerüld.
A pörkölt paprikát, köményt, fokhagymát, chili paprikát, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot tedd egy tálba, majd keverd össze jól, hogy pácot kapj.
A pácot akár egy éjszakán át is hagyhatod hűtőben, hogy a hús jobban magába szívja az ízeket.
A húsdarabokat tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden oldaluk jól be legyen pácolva.
Ha van időd, hagyd a húst a pácban legalább 1 órán át, de akár 4 órán keresztül is állhat a hűtőben.
Melegíts fel egy grillt vagy serpenyőt közepes-magas lángon, és tedd a bepácolt húsdarabokat a grillre vagy serpenyőbe.
Ha grillt használsz, ügyelj arra, hogy a hőmérséklet megfelelő legyen, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.
Grillezd a húst 5-7 percig minden oldalán, amíg a kívánt átsültségi szintet el nem éri.
Ne süsd túl a húst, mert elveszíti a szaftosságát, és keményebbé válik.
Tálald a grillezett húst friss korianderrel díszítve. Köretként párolt zöldségek vagy rizzsel is kínálhatod.
A friss koriander hozzáadásával az étel íze friss és gazdag lesz, és szépen díszíti a tálat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.