Anticucho nikkei grillezett marhahússal, lime-mal és korianderrel tálalva

Anticucho nikkei

Az anticucho egy tradicionális perui étel, amelyet eredetileg nyárson grilleztek, és gyakran marhahúsból készült. A nikkei konyha a japán és perui ízek ötvözésével született, és egyedülálló módon használja a japán szójaszószt és a perui grillezési technikát. Az anticucho nikkei a két kultúra fúziója, amely különleges ízeket és textúrákat hoz létre. A marhahús fűszerei, a grillezés és a lime frissessége egy igazán különleges ételt alkot. A koriander és a szezámolaj hozzáadása egy új dimenzióval gazdagítja a fogást.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. szűzpecsenye)
1 tk. Pirospaprika
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Shoyu szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
1 db Piros chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra vagy csíkokra, attól függően, hogy milyen formában szeretnéd tálalni. A hús legyen friss és lehetőleg zsírszegény.

    A hús fűszerezéséhez használhatsz egy enyhe pácot, hogy jobban átjárja az íz.

    2

    A fokhagymát, gyömbért és chili paprikát aprítsd fel, majd egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, pirospaprikát és a cukrot.

    A chili mennyiségét állíthatod a saját ízlésed szerint, ha nem szereted a túl erős ételeket, használj kevesebb chilit.

    3

    A pácot öntsd a húsra, keverd össze jól, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha több időd van, pácold a húst akár egy éjszakán át, hogy intenzívebb ízeket érj el.

    4

    Egy grill serpenyőt vagy grillt forrósíts fel, majd a bepácolt marhahús darabokat tűzd fel egy nyársra.

    Ha nincs grill serpenyőd, használhatsz sima serpenyőt is, de a grill íz a legjobb!

    5

    Grillezd a húst minden oldalról 3-5 percig, amíg szépen megpirul és átsül, de maradjon szaftos.

    A hús hőmérsékletét ellenőrizheted egy hús hőmérővel, hogy elkerüld a túlsütést.

    6

    Amikor a hús elkészült, tálald friss korianderrel és lime szeletekkel, hogy friss ízt adjon a fogáshoz.

    A koriander frissessége valóban kiemeli az anticucho ízét, ha nem szereted, petrezselyem is jó választás.