A marhahúst vágd kb. 2-3 cm-es darabokra. A hagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A fokhagymát zúzd össze.
A hús jobb ízű, ha előző nap pácoljuk. Az ízek jobban összeérnek.
A pácot készítsd el: egy tálban keverd össze a fokhagymát, vöröshagymát, köményt, fűszerpaprikát, fekete borsot, sót, citromlevet, olívaolajat és a vörösbort.
A pácba egy kis chilipehelyt is adhatsz, hogy pikánsabb legyen.
A húsdarabokat tedd a pácba, jól keverd össze, és hagyd pácolódni 2-3 órán át, hogy a fűszerek átjárják a húst.
Ha van rá időd, pihentesd a húst egy éjszakán át a pácban.
A húsdarabokat húzd fel nyársakra. A grillt hevítsd fel közepes lángra, és a nyársakat helyezd a grillre.
A nyársakat zsírozd meg egy kis olívaolajjal, hogy ne ragadjanak a grillhez.
A húsokat 10-15 percig süsd, közben többször is forgasd meg őket, hogy minden oldalról szépen átsüljenek.
A hús akkor kész, ha a belseje már nem rózsaszín, de még szaftos.
Tálald friss petrezselyemmel díszítve, és kínáld rizzsel, sült zöldségekkel vagy egy friss salátával.
Friss citromot is kínálhatsz mellé, hogy extra frissességet adjon az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.