Grillezett anticucho marhahússal, petrezselyemmel díszítve

Anticucho tejmentes

Az anticucho egy tradicionális perui étel, amit eredetileg marhahúsból készítettek, és a helyi utcai árusok kínáltak. A tejmentes változat is ínycsiklandó, gazdag fűszerekkel és pácokkal készül. A perui konyha ízei nagyszerűen illeszkednek a grill étkezésekhez, és az anticucho egy kiváló választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (borda vagy lábszár)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
50 ml Vörösbor
1 csipet Fekete bors
1 csipet
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Citromlé
10 g Friss petrezselyem
1 csipet Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kb. 2-3 cm-es darabokra. A hagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A fokhagymát zúzd össze.

    A hús jobb ízű, ha előző nap pácoljuk. Az ízek jobban összeérnek.

    2

    A pácot készítsd el: egy tálban keverd össze a fokhagymát, vöröshagymát, köményt, fűszerpaprikát, fekete borsot, sót, citromlevet, olívaolajat és a vörösbort.

    A pácba egy kis chilipehelyt is adhatsz, hogy pikánsabb legyen.

    3

    A húsdarabokat tedd a pácba, jól keverd össze, és hagyd pácolódni 2-3 órán át, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    Ha van rá időd, pihentesd a húst egy éjszakán át a pácban.

    4

    A húsdarabokat húzd fel nyársakra. A grillt hevítsd fel közepes lángra, és a nyársakat helyezd a grillre.

    A nyársakat zsírozd meg egy kis olívaolajjal, hogy ne ragadjanak a grillhez.

    5

    A húsokat 10-15 percig süsd, közben többször is forgasd meg őket, hogy minden oldalról szépen átsüljenek.

    A hús akkor kész, ha a belseje már nem rózsaszín, de még szaftos.

    6

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve, és kínáld rizzsel, sült zöldségekkel vagy egy friss salátával.

    Friss citromot is kínálhatsz mellé, hogy extra frissességet adjon az ételnek.