Arepa de Pabellón koreai stílusú étel tálalva

Arepa de Pabellón

Az Arepa de Pabellón a venezuelai konyha egyik legismertebb ételének számít. Az étel gazdag, ínycsiklandó ízeket kínál, a hagyományos arepát fekete babbal, csirkehússal és sült banánnal töltve. A kombináció egyaránt tartalmaz sós és édes ízeket, amely a venezuelai kultúra ínycsiklandó hagyományait tükrözi. Ez az étel nemcsak finom, hanem tápláló is, így tökéletes választás a családi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
300 g Főtt marhahús (reszelve)
200 g Főtt fekete bab
2 db Sült banán (készen)
1 csésze Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    A kész tésztából formálj kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    Ha szükséges, használj egy kevés olajat a serpenyőben a tészta sütéséhez.

    4

    A főtt marhahúst reszeld le, és készítsd el a fekete babot is. A sült banánt hámozd meg és szeleteld fel.

    Ha nem elérhető friss fekete bab, használhatsz konzervet is.

    5

    A főtt marhahúst, fekete babot és a sült banánt egy tálban keverd össze, hogy egy gazdag tölteléket kapj.

    A sült banán édes íze remekül kiegészíti a fűszeres marhahúst.

    6

    Az arepák belsejét óvatosan vágd fel, és töltsd meg a marhahúsos-babos-banános keverékkel. Szórd meg reszelt sajttal.

    A sajt lágy textúrát ad az ételnek, és még gazdagabbá teszi az ízeket.

    7

    Tálald az Arepa de Pabellónt frissen, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó ételt!

    Ez az étel a legjobb frissen, közvetlenül a sütés után fogyasztva.