Kezdd azzal, hogy a tofut alaposan lecsepegteted, majd vágd fel kb. 3 cm-es kockákra, hogy könnyen tűzhető legyen.
A tofu vizes állaga miatt fontos, hogy jól lecsepegtesd, hogy a marinád jobban átjárja.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a tofu kockákra. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a tofu jól átvegye az ízeket.
Ha több ideig marinálod, a tofu még gazdagabb ízű lesz, de 20 perc is elég.
A tofut tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy a kockák ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsülhessenek.
A pálcikák áztatása segít abban, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillezd a tofut közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.
A tofu gyorsan átsül, így ügyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy megőrizze a puhaságát.
A kész yakitorit tálald fel.
Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a tofunak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.