Atsuage tofu yakitori pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Atsuage tofu yakitori (sült tofu)

Az Atsuage tofu yakitori egy japán étel, amely a tofu gazdag, lágy textúráját ötvözi a grillezés ropogós hatásával. A szójaszósz és mirin marinádja kiemeli a tofu természetes ízét, miközben a grillen való sütés során a külső réteg ropogóssá válik. Az Atsuage tofu yakitori egy közkedvelt étel Japánban, különösen vegetáriánusok számára, akik szeretnék felfedezni a grillezett tofu különleges ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tofu
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a tofut alaposan lecsepegteted, majd vágd fel kb. 3 cm-es kockákra, hogy könnyen tűzhető legyen.

    A tofu vizes állaga miatt fontos, hogy jól lecsepegtesd, hogy a marinád jobban átjárja.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a tofu kockákra. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a tofu jól átvegye az ízeket.

    Ha több ideig marinálod, a tofu még gazdagabb ízű lesz, de 20 perc is elég.

    3

    A tofut tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy a kockák ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsülhessenek.

    A pálcikák áztatása segít abban, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Grillezd a tofut közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.

    A tofu gyorsan átsül, így ügyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy megőrizze a puhaságát.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a tofunak.