Avial burgonyával, kókuszos zöldségekkel egy tálban, frissen tálalva

Avial burgonyával

Az Avial egy tradicionális indiai étel, amely különböző zöldségekkel készül, és gazdag ízvilágát a kókusztej adja. Az étel alapja a friss zöldségek, mint a sárgarépa, padlizsán, burgonya, valamint a közkedvelt fűszerek és a kurkuma. Az Avial az indiai konyha egyik alapvető étkezése, különösen Dél-Indiában, ahol a kókusz és a fűszerek gyakori összetevők. Az étel könnyen variálható, és különböző zöldségekkel is készíthető, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Burgonya
2 db Sárgarépa
1 db Padlizsán
100 g Zöldbab
200 ml Kókusztej
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Főzőolaj
1 db Zöldcitrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát és a sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel egyenlő méretű kockákra. A padlizsánt is hámozd meg, és vágd fel kis darabokra.

    A zöldségeket egyenlő méretű darabokra vágva egyenletesen főnek majd.

    2

    A zöldbabot mosd meg és vágd le a végeit. Ha szükséges, vágd kisebb darabokra.

    A zöldbab gyorsabban fő, ha kisebb darabokra vágjuk, így a többi zöldség is egyenletesen puhul.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és tedd bele a felkockázott burgonyát, sárgarépát és padlizsánt. Pirítsd 5-7 percig.

    A zöldségeket kevergesd folyamatosan, hogy ne égjenek le és egyenletesen piruljanak.

    4

    Add hozzá a zöldbabot, majd öntsd fel a kókusztejjel és a kurkumával. Sózd meg, és keverd jól össze.

    A kurkuma nemcsak ízesít, hanem szép aranysárga színt ad az ételnek.

    5

    Főzd a zöldségeket alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg megpuhulnak, és a kókusztej szépen beszívódik.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy az étel ne legyen túl száraz.

    6

    Tálalás előtt frissen facsard rá a zöldcitrom levét, hogy frissítő ízt adjon neki.

    A citrom frissessége tökéletesen illik a kókusztej gazdag, enyhén édes ízéhez.