Avial csípősen, frissen tálalva

Avial csípősen

Az Avial egy hagyományos indiai étel, amely főként Dél-Indiában népszerű. Az étel zöldségekből, kókusztejből és különféle fűszerekből készül, és az indiai konyha gazdag ízvilágát tükrözi. Az avialt gyakran tálalják más indiai ételek mellé, mint például dosa vagy chapati. A csípős chili hozzáadásával még ízesebbé válik, így különleges és finom ételt alkothatunk belőle.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Vegyes zöldségek (krumpli, sárgarépa, zöldbab, stb.)
100 g Kókuszreszelék
2 db Friss zöld chili
4 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
200 ml Kókusztej
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Fűszeres mustármag
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket hámozd meg és vágd egyforma méretű darabokra, hogy egyenletesen főjenek meg.

    A zöldségeknél fontos, hogy a sárgarépa és a krumpli hasonló méretűre legyen vágva a megfelelő főzéshez.

    2

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd add hozzá a mustármagot, és pirítsd 1-2 percig, amíg meg nem pattannak.

    A mustármagot mindig lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, és az olaj elkezdje felvenni az ízesítő anyagokat.

    3

    Ezt követően add hozzá a fokhagymát, és párold 2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg és keserű ne legyen.

    4

    Tedd a zöldségeket a serpenyőbe, és keverd össze a fűszerekkel, majd öntsd fel a kókusztejjel.

    A kókusztej gazdag krémessé teszi a zöldségeket, így különleges ízt ad az ételnek.

    5

    Adj hozzá kurkumát, sót, és egy kis friss lime levet, majd hagyd, hogy a zöldségek megfőjenek a kókusztejben 15-20 percig.

    A kurkuma szép színt és enyhe földes ízt ad az ételnek, de figyelj, hogy ne tegyél túl sokat belőle.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a friss koriandert és a csípős zöld chilipaprikát, és keverd össze.

    A chili friss, csípős íze kiemeli az étel fűszerességét, de ne hagyd, hogy túl sok chili kerüljön bele, ha nem szeretnéd, hogy túl erős legyen.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a gazdag és csípős avial ízét.

    Az avialt frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, de hűtve is remek reggeli vagy uzsonna.