Ha szárított sózott tőkehalat használsz, áztasd hideg vízbe legalább 24 órára, 3-4 alkalommal cserélve a vizet, hogy eltávolítsd a sót.
Mindig hideg vizet használj a só eltávolításához – a meleg víz túl gyorsan kioldaná az ízt is.
A brokkolit szedd rózsáira, és forrásban lévő sós vízben főzd 3 percig, majd azonnal szűrd le és tedd jeges vízbe, hogy megőrizze élénk zöld színét.
A blansírozás segít megőrizni a brokkoli roppanósságát és színét.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, míg üveges lesz.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen – keserű lesz tőle az étel.
Add hozzá az előkészített tőkehalat, és kevergetve pirítsd 5 percig, míg szétesik rostjaira.
Fakanállal nyomd szét a tőkehaldarabokat a serpenyőben – így könnyen szálas állagot kapsz.
Add hozzá a blansírozott brokkolit és az előre kisütött gyufaszál burgonyát. Óvatosan keverd össze.
Használj széles lapátot, hogy a burgonya ne törjön össze keverés közben.
Verj fel 4 tojást, majd öntsd a keverékre, és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve süsd, míg a tojás épphogy megszilárdul.
Ne süsd túl a tojást – a fogás akkor a legfinomabb, ha krémes marad.
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd meg friss, aprított petrezselyemmel tálalás előtt.
Tálaláskor néhány csepp extra szűz olívaolaj még jobban kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.