A bacalhaut áztasd be hideg vízbe 24 órára, hogy eltávolítsd a sót. Az áztatás során cserélj vizet párszor.
A sózott hal ízét jobban megőrizheted, ha naponta cseréled a vizet.
Miután a halat beáztattad, szedd le a bőrét és a gerincét, majd vágd kisebb darabokra.
A bacalhau-t könnyebben szét tudod szedni, ha kézzel dolgozol, mivel a hal hús finom és könnyen elválik a csontoktól.
A cukkinit vágd vékony szeletekre, majd reszeld le. Az olívaolajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.
A cukkinit nem szükséges túl pirítani, elég, ha enyhén megpuhul, így nem veszít a frissességéből.
Add hozzá a felaprított bacalhaut a serpenyőhöz, és pirítsd pár percig, amíg enyhén meg nem barna.
A bacalhau nem igényel hosszú sütési időt, így figyelj arra, hogy ne száradjon ki.
A tojásokat verd fel, és öntsd rá a serpenyőben lévő halra és zöldségekre. Keverd össze, hogy minden egyenletesen átjárja a tojás.
A tojásokkal óvatosan bánj, hogy ne főzd túl, mivel az étel textúrája a tojás selymességétől függ.
Szórd meg friss petrezselyemmel, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
A petrezselyem nemcsak friss ízt ad, hanem szép színt is, így bátran szórd meg vele az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.