Bacalhau à Brás cukkínivel, portugál étel tálalva

Bacalhau à Brás cukkínivel

A Bacalhau à Brás egy klasszikus portugál étel, amelyet hagyományosan sózott tőkehallal készítenek. Az étel ízét a fokhagyma, a fűszerpaprika és a tojás gazdagítja, míg a cukkini hozzáadása frissességet és textúrát ad az ételnek. Ez a változat a hagyományos ételt egy modern twisttel ötvözi, és tökéletes választás egy könnyű, mégis ínycsiklandó főételhez. Az étel gyorsan elkészíthető, és az ízek azonnal elvarázsolják az étkezőt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Bacalhau (sózott tőkehal)
2 db Cukkini
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
4 db Tojás
1 tk. Fűszerpaprika
1 evőkanál Petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bacalhaut áztasd be hideg vízbe 24 órára, hogy eltávolítsd a sót. Az áztatás során cserélj vizet párszor.

    A sózott hal ízét jobban megőrizheted, ha naponta cseréled a vizet.

    2

    Miután a halat beáztattad, szedd le a bőrét és a gerincét, majd vágd kisebb darabokra.

    A bacalhau-t könnyebben szét tudod szedni, ha kézzel dolgozol, mivel a hal hús finom és könnyen elválik a csontoktól.

    3

    A cukkinit vágd vékony szeletekre, majd reszeld le. Az olívaolajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A cukkinit nem szükséges túl pirítani, elég, ha enyhén megpuhul, így nem veszít a frissességéből.

    4

    Add hozzá a felaprított bacalhaut a serpenyőhöz, és pirítsd pár percig, amíg enyhén meg nem barna.

    A bacalhau nem igényel hosszú sütési időt, így figyelj arra, hogy ne száradjon ki.

    5

    A tojásokat verd fel, és öntsd rá a serpenyőben lévő halra és zöldségekre. Keverd össze, hogy minden egyenletesen átjárja a tojás.

    A tojásokkal óvatosan bánj, hogy ne főzd túl, mivel az étel textúrája a tojás selymességétől függ.

    6

    Szórd meg friss petrezselyemmel, majd ízlés szerint sózd és borsozd.

    A petrezselyem nemcsak friss ízt ad, hanem szép színt is, így bátran szórd meg vele az ételt.