A bacalhau-t (sózott tőkehal) előző nap áztasd be hideg vízbe, hogy a sót eltávolítsd. Másnap a halat főzd meg vízben 10-15 percig, majd szedd ki és szálkázd le.
Ha nincs időd a sózást előző nap elvégezni, akkor először öblítsd le jól a halat, majd főzd meg a kívánt sós íz eléréséig.
A burgonyát hámozd meg és vágd fel apró kockákra. Egy lábasban forralj vizet, és főzd meg a burgonyát, amíg meg nem puhul. Ezután szűrd le és tedd félre.
A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen pépes. A darabos burgonya jobban illik az ételbe.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymákat üvegesre.
A hagymák pirítása során ne hagyd, hogy megégjenek, mert keserű ízt adhatnak az ételnek.
Add hozzá a spenótot a serpenyőhöz, és párold le. Ha friss spenótot használsz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy jobban párolódjon.
Ha fagyasztott spenótot használsz, először olvaszd fel, majd nyomkodd ki a felesleges vizet, hogy ne hígítsa el a szószt.
A tejfölt és a tejet keverd össze egy tálban, majd öntsd a hagymás spenótra. Adj hozzá egy kis fehérbort, sót és borsot, majd jól keverd össze.
A fehérbor ízesíti és mélyíti az étel ízét, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
A szálkázott halat tedd a spenótra, és óvatosan keverd el. Tedd hozzá a főtt burgonyát is, majd egyet forralj rajta.
Ne keverd túl erősen, hogy a hal ne törjön össze, és a textúrája megmaradjon.
A kész ételt egy tálba tálald, és szórd meg reszelt parmezán sajttal. Az étel tökéletesen illik egy friss salátához vagy egy szelet ropogós kenyérhez.
A parmezán sajt extra gazdag ízt ad az ételnek, de ha vegetáriánus vagy, használhatsz vegán sajtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.