Bacalhau com natas spenóttal, hal étel tejfölös szósszal

Bacalhau com natas spenóttal

A Bacalhau com Natas egy tradicionális portugál étel, amelyet sózott tőkehalból készítenek. A tőkehal a portugál konyha egyik alapanyaga, és számos változata ismert, különböző zöldségekkel és szósszal tálalva. A spenóttal készült változat egy különleges ízharmóniát hoz létre, ahol a hal gazdag íze tökéletesen kiegészíti a spenót frissességét. A portugál konyhában gyakran készítik ünnepi alkalmakkor vagy hétvégi családi vacsorákra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Bacalhau (sózott tőkehal)
300 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
200 g Spenót
2 ek. Olívaolaj
200 ml Tej
50 ml Fehérbor
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Parmezán sajt
3 db Burgonya

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bacalhau-t (sózott tőkehal) előző nap áztasd be hideg vízbe, hogy a sót eltávolítsd. Másnap a halat főzd meg vízben 10-15 percig, majd szedd ki és szálkázd le.

    Ha nincs időd a sózást előző nap elvégezni, akkor először öblítsd le jól a halat, majd főzd meg a kívánt sós íz eléréséig.

    2

    A burgonyát hámozd meg és vágd fel apró kockákra. Egy lábasban forralj vizet, és főzd meg a burgonyát, amíg meg nem puhul. Ezután szűrd le és tedd félre.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen pépes. A darabos burgonya jobban illik az ételbe.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymákat üvegesre.

    A hagymák pirítása során ne hagyd, hogy megégjenek, mert keserű ízt adhatnak az ételnek.

    4

    Add hozzá a spenótot a serpenyőhöz, és párold le. Ha friss spenótot használsz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy jobban párolódjon.

    Ha fagyasztott spenótot használsz, először olvaszd fel, majd nyomkodd ki a felesleges vizet, hogy ne hígítsa el a szószt.

    5

    A tejfölt és a tejet keverd össze egy tálban, majd öntsd a hagymás spenótra. Adj hozzá egy kis fehérbort, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    A fehérbor ízesíti és mélyíti az étel ízét, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    6

    A szálkázott halat tedd a spenótra, és óvatosan keverd el. Tedd hozzá a főtt burgonyát is, majd egyet forralj rajta.

    Ne keverd túl erősen, hogy a hal ne törjön össze, és a textúrája megmaradjon.

    7

    A kész ételt egy tálba tálald, és szórd meg reszelt parmezán sajttal. Az étel tökéletesen illik egy friss salátához vagy egy szelet ropogós kenyérhez.

    A parmezán sajt extra gazdag ízt ad az ételnek, de ha vegetáriánus vagy, használhatsz vegán sajtot is.