Balut ecetes mártással tálalva, korianderrel díszítve

Balut ecetes mártással

A balut, amely egy különleges tojásétel, a Délkelet-Ázsiai konyha egyik legismertebb fogása. A balut története több száz évre nyúlik vissza, és a filippínó, vietnámi és más dél-ázsiai kultúrákban is nagyra értékelik. Az ecetes mártással történő tálalás modern csavart ad a tradicionális ételnek, és a fűszeres, savanykás ízélmény tökéletesen passzol a balut gazdag, tojásos ízéhez. Az étel friss korianderrel díszítve adja a végső, ínycsiklandó érintést, amit akár előételként, akár főételként is fogyaszthatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Balut
100 ml Fehér ecet
50 ml Víz
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csipet Chilipehely
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A balut alaposan tisztítsd meg, hogy eltávolítsd a héját és bélrészeit. Ha nem előfőzött balut vásárolsz, előzőleg főzd meg forrásban lévő vízben körülbelül 30 percig.

    Ha friss balut használsz, győződj meg róla, hogy alaposan megfőzöd, hogy biztonságosan fogyasztható legyen!

    2

    A víz és ecet keverékét öntsd egy kisebb tálba, adj hozzá sót, fekete borsot és chilipehelyet. Keverd jól össze.

    A keveréket kóstold meg, ha erősebb ízű mártást szeretnél, adj hozzá több borsot vagy chilit.

    3

    A megtisztított balut helyezd egy tálra, majd öntsd rá az ecetes mártást. Hagyd benne állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szereted, hogy a balut még inkább ízesíti az ecetes mártás, hagyd benne tovább, de ne túl sokáig, hogy ne veszítsen el túl sok textúrát!

    4

    Tálalás előtt díszítsd a balut friss korianderrel, és kínáld mellé egy kis rizzsel vagy friss salátával.

    A koriander frissessége nagyszerűen kiemeli az ecetes mártás ízét. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted más friss zöldfűszerekkel, mint például menta.