A balut alaposan tisztítsd meg, hogy eltávolítsd a héját és bélrészeit. Ha nem előfőzött balut vásárolsz, előzőleg főzd meg forrásban lévő vízben körülbelül 30 percig.
Ha friss balut használsz, győződj meg róla, hogy alaposan megfőzöd, hogy biztonságosan fogyasztható legyen!
A víz és ecet keverékét öntsd egy kisebb tálba, adj hozzá sót, fekete borsot és chilipehelyet. Keverd jól össze.
A keveréket kóstold meg, ha erősebb ízű mártást szeretnél, adj hozzá több borsot vagy chilit.
A megtisztított balut helyezd egy tálra, majd öntsd rá az ecetes mártást. Hagyd benne állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szereted, hogy a balut még inkább ízesíti az ecetes mártás, hagyd benne tovább, de ne túl sokáig, hogy ne veszítsen el túl sok textúrát!
Tálalás előtt díszítsd a balut friss korianderrel, és kínáld mellé egy kis rizzsel vagy friss salátával.
A koriander frissessége nagyszerűen kiemeli az ecetes mártás ízét. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted más friss zöldfűszerekkel, mint például menta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.