A tapioka lisztet és rizslisztet keverd össze egy nagy tálban. Adj hozzá vizet és sót, majd keverd, hogy homogén tésztát kapj.
Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá egy kis rizslisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.
A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy könnyebben formázható legyen.
Ha van időd, pihentesd a tésztát a hűtőben, hogy az állaga még rugalmasabb legyen.
A rákot vagy húst, ha választasz, főzd meg, majd aprítsd fel kis darabokra. Az aprított fokhagymát egy kis olajon pirítsd meg.
A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg. Ha nem szeretnél húst, csak zöldségekkel is elkészítheted.
A tésztából formálj kis gombócokat, töltsd meg őket a rákos vagy húsos keverékkel, majd zárd le őket, hogy kis csomagokat kapj.
A tészta zárása legyen szoros, hogy a töltelék ne essen ki főzés közben.
Egy nagy edényben forralj vizet, és add hozzá a töltött gombócokat. Főzd őket 5-7 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.
A gombócokat folyamatosan figyeld, hogy ne törjenek el főzés közben.
A chili szósszal és fűszeres olajjal keverd össze a kész gombócokat, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.
A chili szósz mennyiségét állíthatod az ízlésed szerint, ha szereted a csípősebb ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.