BĂĄnh bột lọc chili szĂłsszal, egy tĂĄnyĂ©ron, friss korianderrel

BĂĄnh bột lọc chili szĂłsszal

A BĂĄnh bột lọc a vietnami konyha egyik kĂŒlönleges Ă©tke, amely hagyomĂĄnyosan hĂșsos vagy rĂĄkos töltelĂ©kkel kĂ©szĂŒlt tĂ©sztĂĄval kĂ©szĂŒl. A chili szĂłsszal valĂł tĂĄlalĂĄs fokozza a fƱszeressĂ©get Ă©s gazdag Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­t. Az Ă©tel egy egyszerƱ, de nagyszerƱ Ă­nycsiklandĂł fogĂĄs, amelyet könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetsz a hĂ©tvĂ©gi vacsorĂĄkra, vagy akĂĄr egy kĂŒlönleges Ă©tkezĂ©shez is. A BĂĄnh bột lọc igazi vietnami Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely minden falatjĂĄban friss Ă­zeket Ă©s izgalmas textĂșrĂĄkat tartalmaz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Tapioka liszt
⭕ 50 g Rizsliszt
⭕ 250 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Chili szósszal
⭕ 100 g RĂĄk vagy hĂșs (opcionĂĄlis)
⭕ 1 tk. Friss koriander
⭕ 2 ek. FƱszeres olaj
⭕ 1 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioka lisztet és rizslisztet keverd össze egy nagy tålban. Adj hozzå vizet és sót, majd keverd, hogy homogén tésztåt kapj.

    Ha tĂșl ragadĂłs a tĂ©szta, adj hozzĂĄ egy kis rizslisztet, ha tĂșl szĂĄraz, egy kevĂ©s vizet.

    2

    A tésztåt pihentesd 10-15 percig, hogy könnyebben formåzható legyen.

    Ha van idƑd, pihentesd a tĂ©sztĂĄt a hƱtƑben, hogy az ĂĄllaga mĂ©g rugalmasabb legyen.

    3

    A rĂĄkot vagy hĂșst, ha vĂĄlasztasz, fƑzd meg, majd aprĂ­tsd fel kis darabokra. Az aprĂ­tott fokhagymĂĄt egy kis olajon pirĂ­tsd meg.

    A fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, hogy ne keseredjen meg. Ha nem szeretnĂ©l hĂșst, csak zöldsĂ©gekkel is elkĂ©szĂ­theted.

    4

    A tĂ©sztĂĄbĂłl formĂĄlj kis gombĂłcokat, töltsd meg Ƒket a rĂĄkos vagy hĂșsos keverĂ©kkel, majd zĂĄrd le Ƒket, hogy kis csomagokat kapj.

    A tĂ©szta zĂĄrĂĄsa legyen szoros, hogy a töltelĂ©k ne essen ki fƑzĂ©s közben.

    5

    Egy nagy edĂ©nyben forralj vizet, Ă©s add hozzĂĄ a töltött gombĂłcokat. FƑzd Ƒket 5-7 percig, amĂ­g feljönnek a vĂ­z felszĂ­nĂ©re.

    A gombĂłcokat folyamatosan figyeld, hogy ne törjenek el fƑzĂ©s közben.

    6

    A chili szósszal és fƱszeres olajjal keverd össze a kész gombócokat, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymåval.

    A chili szĂłsz mennyisĂ©gĂ©t ĂĄllĂ­thatod az Ă­zlĂ©sed szerint, ha szereted a csĂ­pƑsebb Ă­zeket.