Bánh bột lọc chili szósszal, egy tányéron, friss korianderrel

Bánh bột lọc chili szósszal

A Bánh bột lọc a vietnami konyha egyik különleges étke, amely hagyományosan húsos vagy rákos töltelékkel készült tésztával készül. A chili szósszal való tálalás fokozza a fűszerességet és gazdag ízélményt biztosít. Az étel egy egyszerű, de nagyszerű ínycsiklandó fogás, amelyet könnyedén elkészíthetsz a hétvégi vacsorákra, vagy akár egy különleges étkezéshez is. A Bánh bột lọc igazi vietnami ínycsiklandó étel, amely minden falatjában friss ízeket és izgalmas textúrákat tartalmaz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tapioka liszt
50 g Rizsliszt
250 ml Víz
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Chili szósszal
100 g Rák vagy hús (opcionális)
1 tk. Friss koriander
2 ek. Fűszeres olaj
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioka lisztet és rizslisztet keverd össze egy nagy tálban. Adj hozzá vizet és sót, majd keverd, hogy homogén tésztát kapj.

    Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá egy kis rizslisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.

    2

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy könnyebben formázható legyen.

    Ha van időd, pihentesd a tésztát a hűtőben, hogy az állaga még rugalmasabb legyen.

    3

    A rákot vagy húst, ha választasz, főzd meg, majd aprítsd fel kis darabokra. Az aprított fokhagymát egy kis olajon pirítsd meg.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg. Ha nem szeretnél húst, csak zöldségekkel is elkészítheted.

    4

    A tésztából formálj kis gombócokat, töltsd meg őket a rákos vagy húsos keverékkel, majd zárd le őket, hogy kis csomagokat kapj.

    A tészta zárása legyen szoros, hogy a töltelék ne essen ki főzés közben.

    5

    Egy nagy edényben forralj vizet, és add hozzá a töltött gombócokat. Főzd őket 5-7 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.

    A gombócokat folyamatosan figyeld, hogy ne törjenek el főzés közben.

    6

    A chili szósszal és fűszeres olajjal keverd össze a kész gombócokat, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A chili szósz mennyiségét állíthatod az ízlésed szerint, ha szereted a csípősebb ízeket.