BĂĄnh cuốn csĂ­pƑs szĂłsszal tĂĄlalva

BĂĄnh cuốn csĂ­pƑs szĂłsszal

A bĂĄnh cuốn egy hagyomĂĄnyos vietnami Ă©tel, amely ĂĄltalĂĄban rizstĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂŒl, Ă©s kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kekkel, mint hĂșsok, gombĂĄk vagy zöldsĂ©gek. Az Ă©tel finom, könnyƱ, Ă©s kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kĂ©pvisel. Az Ă©tel gyakran kerĂŒl csĂ­pƑs szĂłsszal tĂĄlalĂĄsra, hogy fokozza a gazdag Ă­zeket. A bĂĄnh cuốn Ă©tel az egyik legnĂ©pszerƱbb reggeli Ă©tel VietnĂĄmban, Ă©s egy igazĂĄn tĂĄplĂĄlĂł Ă©tkezĂ©st kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Rizsliszt
⭕ 50 g Tápióka liszt
⭕ 250 ml Víz
⭕ 100 g Gomba
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 2 ek. Soya szósz
⭕ 1 db CsípƑs chili
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és tåpióka lisztet keverd össze egy tålban, és fokozatosan add hozzå a vizet, hogy sima, enyhén folyós tésztåt kapj.

    A tĂ©sztĂĄt ne hagyd tĂșl hĂ­gra, hogy a bĂĄnh cuốn stabil maradjon a töltĂ©snĂ©l.

    2

    Egy gƑzölƑ kosarat bĂ©lelj ki egy konyharuhĂĄval, öntsd bele a tĂ©sztĂĄt, Ă©s gƑzöld 5-7 percig, amĂ­g meg nem szilĂĄrdul.

    A tĂ©sztĂĄt gƑzölĂ©s közben ne keverd, hogy elkerĂŒld a tĂ©szta szĂ©tesĂ©sĂ©t.

    3

    Közben a gombĂĄt, hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd. Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt.

    A hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl sokĂĄig, mert akkor keserƱ lesz, elĂ©g, ha enyhĂ©n aranybarna.

    4

    Add hozzå a gombåt, és pirítsd 3-5 percig, amíg a gomba megpuhul. Ezutån add hozzå a soya szószt és fƱszerpaprikåt.

    A gomba extra Ă­zt ad az Ă©telnek, Ă©s jĂł textĂșrĂĄt biztosĂ­t.

    5

    MiutĂĄn a töltelĂ©k elkĂ©szĂŒlt, vedd le a gƑzölƑt a tƱzrƑl, Ă©s oszd el a töltelĂ©ket egyenletesen a bĂĄnh cuốn tĂ©sztĂĄn.

    A tölteléket egyenletesen oszd el, hogy minden falat gazdag legyen.

    6

    A bĂĄnh cuốn-t szorosan tekerd fel, Ă©s szeleteld fel egyenkĂ©nt. TĂĄlald korianderrel Ă©s friss csĂ­pƑs chili szeletekkel.

    A koriander frissessége és illata kiemeli az étel ízét.

    7

    A csĂ­pƑs szĂłsszal öntsd le a kĂ©sz bĂĄnh cuốn-t, Ă©s tĂĄlald az Ă©telt melegen!