Bánh cuốn csípős szósszal tálalva

Bánh cuốn csípős szósszal

A bánh cuốn egy hagyományos vietnami étel, amely általában rizstésztából készül, és különféle töltelékekkel, mint húsok, gombák vagy zöldségek. Az étel finom, könnyű, és különleges ízvilágot képvisel. Az étel gyakran kerül csípős szósszal tálalásra, hogy fokozza a gazdag ízeket. A bánh cuốn étel az egyik legnépszerűbb reggeli étel Vietnámban, és egy igazán tápláló étkezést kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
50 g Tápióka liszt
250 ml Víz
100 g Gomba
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Soya szósz
1 db Csípős chili
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és tápióka lisztet keverd össze egy tálban, és fokozatosan add hozzá a vizet, hogy sima, enyhén folyós tésztát kapj.

    A tésztát ne hagyd túl hígra, hogy a bánh cuốn stabil maradjon a töltésnél.

    2

    Egy gőzölő kosarat bélelj ki egy konyharuhával, öntsd bele a tésztát, és gőzöld 5-7 percig, amíg meg nem szilárdul.

    A tésztát gőzölés közben ne keverd, hogy elkerüld a tészta szétesését.

    3

    Közben a gombát, hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.

    A hagymát ne pirítsd túl sokáig, mert akkor keserű lesz, elég, ha enyhén aranybarna.

    4

    Add hozzá a gombát, és pirítsd 3-5 percig, amíg a gomba megpuhul. Ezután add hozzá a soya szószt és fűszerpaprikát.

    A gomba extra ízt ad az ételnek, és jó textúrát biztosít.

    5

    Miután a töltelék elkészült, vedd le a gőzölőt a tűzről, és oszd el a tölteléket egyenletesen a bánh cuốn tésztán.

    A tölteléket egyenletesen oszd el, hogy minden falat gazdag legyen.

    6

    A bánh cuốn-t szorosan tekerd fel, és szeleteld fel egyenként. Tálald korianderrel és friss csípős chili szeletekkel.

    A koriander frissessége és illata kiemeli az étel ízét.

    7

    A csípős szósszal öntsd le a kész bánh cuốn-t, és tálald az ételt melegen!