A rizslisztet és tápióka lisztet keverd össze egy tálban, és fokozatosan add hozzá a vizet, hogy sima, enyhén folyós tésztát kapj.
A tésztát ne hagyd túl hígra, hogy a bánh cuốn stabil maradjon a töltésnél.
Egy gőzölő kosarat bélelj ki egy konyharuhával, öntsd bele a tésztát, és gőzöld 5-7 percig, amíg meg nem szilárdul.
A tésztát gőzölés közben ne keverd, hogy elkerüld a tészta szétesését.
Közben a gombát, hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.
A hagymát ne pirítsd túl sokáig, mert akkor keserű lesz, elég, ha enyhén aranybarna.
Add hozzá a gombát, és pirítsd 3-5 percig, amíg a gomba megpuhul. Ezután add hozzá a soya szószt és fűszerpaprikát.
A gomba extra ízt ad az ételnek, és jó textúrát biztosít.
Miután a töltelék elkészült, vedd le a gőzölőt a tűzről, és oszd el a tölteléket egyenletesen a bánh cuốn tésztán.
A tölteléket egyenletesen oszd el, hogy minden falat gazdag legyen.
A bánh cuốn-t szorosan tekerd fel, és szeleteld fel egyenként. Tálald korianderrel és friss csípős chili szeletekkel.
A koriander frissessége és illata kiemeli az étel ízét.
A csípős szósszal öntsd le a kész bánh cuốn-t, és tálald az ételt melegen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.