Bánh cuốn korianderrel, tálalva friss zöldségekkel

Bánh cuốn korianderrel

A Bánh cuốn egy híres vietnami étel, amely a rizslisztes tésztából készült gőzölt tekercseket tartalmaz. Eredetileg Hanoiban született, és ma már az egész országban népszerű. A töltelék hagyományosan darált húsból, gombából és különféle zöldségekből készül. A koriander és a friss zöldségek kiemelik a tésztát, és különleges friss ízt adnak az ételnek. A Bánh cuốn a vietnami konyha egyik legismertebb és legkedveltebb ételének számít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Bánh cuốn tészta (rizslisztből)
200 g Darált sertéshús
100 g Gomba (shiitake vagy barna)
2 ek. Vietnami halmártás (nước mắm)
3 gerezd Fokhagyma
2 szál Tavaszi hagyma
1 ág Friss koriander
1 db Friss uborka
1 ág Friss menta
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bánh cuốn tésztát egy tálban keverd össze, majd párold meg egy gőzölő edényben 5-7 percig.

    A tészta nagyon finom, így ne hagyd túl sokáig a gőzölő edényben, mert könnyen elszakadhat.

    2

    A darált sertéshúst és a gombát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat és pirítsd meg őket közepes hőmérsékleten.

    Ha a hús túl sok zsírt enged, bátran szűrd le, hogy ne legyen zsíros az étel.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és tavaszi hagymát, és pirítsd tovább, amíg illatos lesz.

    A tavaszi hagyma frissessége és enyhe íze jól passzol a sertéshúshoz.

    4

    Miután a hús és a gomba megpirult, öntsd rá a vietnami halmártást, és főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A halmártás gazdag ízvilágot ad, de figyelj arra, hogy ne legyen túl sós!

    5

    A kész bánh cuốn tésztát tálald egy tálba, és halmozd rá a húsos-gombás keveréket. Díszítsd korianderrel, uborkával és friss mentával.

    Az uborka frissessége és a menta íze remekül kiegyensúlyozza az ételt, különleges ízélményt adva.

    6

    Locsold meg lime levével és ízlés szerint tálald.

    A lime frissítő íze emeli ki az étel minden egyes falatját, így ne hagyd el!