A bánh cuốn tésztát egy tálban keverd össze, majd párold meg egy gőzölő edényben 5-7 percig.
A tészta nagyon finom, így ne hagyd túl sokáig a gőzölő edényben, mert könnyen elszakadhat.
A darált sertéshúst és a gombát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat és pirítsd meg őket közepes hőmérsékleten.
Ha a hús túl sok zsírt enged, bátran szűrd le, hogy ne legyen zsíros az étel.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és tavaszi hagymát, és pirítsd tovább, amíg illatos lesz.
A tavaszi hagyma frissessége és enyhe íze jól passzol a sertéshúshoz.
Miután a hús és a gomba megpirult, öntsd rá a vietnami halmártást, és főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A halmártás gazdag ízvilágot ad, de figyelj arra, hogy ne legyen túl sós!
A kész bánh cuốn tésztát tálald egy tálba, és halmozd rá a húsos-gombás keveréket. Díszítsd korianderrel, uborkával és friss mentával.
Az uborka frissessége és a menta íze remekül kiegyensúlyozza az ételt, különleges ízélményt adva.
Locsold meg lime levével és ízlés szerint tálald.
A lime frissítő íze emeli ki az étel minden egyes falatját, így ne hagyd el!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.