BĂĄnh cuốn sĂŒlt hagymĂĄval Ă©s korianderrel, tĂĄlalva vietnami stĂ­lusban

BĂĄnh cuốn sĂŒlt hagymĂĄval

A bĂĄnh cuốn egy klasszikus vietnami Ă©tel, amelyet kĂŒlönösen reggelire vagy Ă©tkezĂ©sekhez tĂĄlalnak. A tĂ©szta finom, rizslisztbƑl kĂ©szĂŒl, Ă©s többfĂ©le töltelĂ©kkel is elkĂ©szĂ­thetƑ. A sĂŒlt hagymĂĄs Ă©s korianderes vĂĄltozat friss Ă©s ropogĂłs Ă­zt ad, amely tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tĂ©se a fƑtt sertĂ©shĂșsnak Ă©s gombĂĄnak. Ez az Ă©tel tradicionĂĄlisan VietnĂĄmban Ă©s a környezƑ orszĂĄgokban is nagyon nĂ©pszerƱ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Rizsliszt
⭕ 20 g Tápióka kemikália
⭕ 300 ml Víz
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 150 g FƑtt sertĂ©shĂșs
⭕ 30 g Szárított gomba
⭕ 50 g SĂŒlt hagyma
⭕ 2 ek. FƱszeres hal szĂłsszal
⭕ 1 ek. Friss koriander
⭕ 2 ek. FƱszeres szĂłjaszĂłsz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a tåpiókåt keverd össze a vízzel egy sima tésztåvå. Az így kapott tésztåt hagyd pihenni 30 percig.

    A tĂ©sztĂĄt finomra kell keverni, hogy ne legyenek benne csomĂłk. Ha tĂșl sƱrƱ, egy kis vĂ­zzel hĂ­gĂ­thatod.

    2

    A tĂ©sztĂĄt egy gƑzölƑedĂ©nyben pĂĄrold ki, amĂ­g a tĂ©szta ĂĄttetszƑvĂ© nem vĂĄlik Ă©s lĂĄgy lesz.

    A tĂ©sztĂĄt vĂ©kony rĂ©tegekben tedd a gƑzölƑbe, hogy egyenletesen puhuljon meg.

    3

    A gombĂĄt Ă©s a zöldhagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra, Ă©s pirĂ­tsd meg egy serpenyƑben egy kevĂ©s olajon, amĂ­g megpuhulnak.

    A gomba és a hagyma ízesítése közben adj hozzå egy kis szójaszószt a mélyebb ízekhez.

    4

    A fƑtt sertĂ©shĂșst aprĂłra vĂĄgd, Ă©s keverd össze a gombĂĄs-hagymĂĄs keverĂ©kkel.

    A hĂșsokat a zöldsĂ©gekkel jĂłl keverd össze, hogy minden falat finom Ă­zeket hordozzon.

    5

    A gƑzölt rizstĂ©sztĂĄt vĂĄgd fel kis darabokra, majd halmozd rĂĄ a töltelĂ©ket. TĂĄlald sĂŒlt hagymĂĄval Ă©s friss korianderrel.

    A sĂŒlt hagyma Ă©s a koriander frissebb Ă­zt adnak az Ă©telnek, Ă©s szĂ©p szĂ­nt adnak a tĂĄlalĂĄsnak.

    6

    A tĂĄlalt bĂĄnh cuốn-ot locsold meg fƱszeres hal szĂłsszal Ă©s szĂłjaszĂłszsal.

    A szójaszósz és hal szósz kombinåciója igazi ínycsiklandó, gazdag ízt ad az ételnek.