Bánh Mì Pa-Té májas szendvics friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Pa-Tê - Májas szendvics

A Bánh Mì Pa-Té egy klasszikus vietnámi étel, amely a gazdag pa-té ízét ötvözi a friss zöldségekkel és a ropogós bagettel. A pa-té, amely főként májjal és fűszerekkel készül, gazdag és ínycsiklandó ízt ad a szendvicsnek. Ez az étel egy tökéletes választás reggelire vagy akár vacsorára, különleges ízekkel és frissességgel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
200 g Pa-Tê
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz
1 db Lime
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bagetteket vágd félbe, majd kend meg őket egy vastag réteg pa-tével.

    Ha a pa-té túl sűrűnek tűnik, egy kis olajjal hígíthatod, hogy könnyebben kenhető legyen.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra.

    A zöldségeket vékonyra szeletelve frissebbek és roppanósabbak lesznek a szendvicsben.

    3

    A lime levét facsard ki, és keverd hozzá a majonézhez, hogy egy friss, savanykás szószt kapj.

    A lime frissítő íze segít ellensúlyozni a pa-té gazdag ízét.

    4

    Tedd a pa-tével megkent bagettet a tányérra, majd halmozd rá a zöldségeket: sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    A zöldségekkel ügyelj arra, hogy egyenletesen oszd el őket, hogy minden falat ínycsiklandó legyen.

    5

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, adj hozzá chili szeleteket is.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a pa-té gazdag, édes ízét, a chili pedig pikánsabbá teszi a szendvicset.

    6

    Zárd le a bagettet, és máris kész a májas bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì-t frissen a legjobb fogyasztani, hogy megőrizze a textúráját és ízét.