Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, hogy a bannock megfelelően megkeljen.
Add hozzá a vajat vagy zsírt, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg morzsalékos állagú lesz.
A hideg vaj vagy zsír használata segít abban, hogy a bannock ropogósabb legyen.
Fokozatosan adj hozzá vizet vagy tejet, és keverd addig, amíg egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, különben a bannock kemény lesz. Csak annyira keverd, hogy összeálljon.
Lisztezett felületen gyúrd össze a tésztát 1-2 percig, majd lapítsd ki kör alakúra, kb. 1-2 cm vastagságúra.
A tésztát óvatosan kezeld, ne gyúrd túl erősen.
Ha sütőben sütöd: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, tedd a tésztát egy tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna lesz.
A sütőben sütés egyenletesebb eredményt ad.
Ha serpenyőben sütöd: Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és egy kevés olajat kenj bele. Süsd a bannockot 4-5 percig az egyik oldalán, majd fordítsd meg, és süsd további 4-5 percig, amíg teljesen átsül.
A serpenyőben sütés gyorsabb, de figyelj, hogy ne égjen meg.
Hagyd kissé kihűlni, majd szeleteld és tálald mézzel, vajjal vagy lekvárral.
A bannock frissen a legfinomabb. Kínálhatsz mellé teát vagy kávét is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.