Bauru savanyú uborkával, friss petrezselyemmel díszítve

Bauru savanyú uborkával

A Bauru szendvics Brazíliából származik, és egy igazi nemzeti kedvencnek számít. A szendvics neve az egyik első étteremről származik, ahol ezt a finomságot feltalálták. Eredetileg marhahússal, sajttal, paradicsommal és savanyú uborkával készült, de az évek során többféle változata is elterjedt. A Bauru szendvics könnyedén elnyeri bárki tetszését, mivel a füstölt marhahús, a friss zöldségek és a sajt tökéletes kombinációját kínálja. Az egyik legnépszerűbb étkezési választás reggelire vagy egy könnyed ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Pirított zsemlék
100 g Füstölt marhahús
50 g Sajt
3 db Savanyú uborka
2 ek. Ketchup
1 ek. Mustár
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zsemléket pirítsd meg egy serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogósak legyenek.

    A zsemléket ne pirítsd túl sokáig, hogy ne legyenek túl kemények. Épp elég, ha finoman ropogósak.

    2

    A savanyú uborkát vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, a marhahúst is aprítsd fel kisebb darabokra.

    A savanyú uborka friss, ropogós íze remekül kiegészíti a füstölt marhahúst, így nem érdemes elhagyni.

    3

    A zsemlék egyik felére kend a ketchupot és mustárt. Tedd rá a füstölt marhahúst, majd egy réteg sajtot.

    A sajt könnyen olvad a meleg zsemlén, így egy kellemesen krémes textúrát ad a szendvicsnek.

    4

    Helyezd rá a savanyú uborkát és egy kevés friss petrezselymet a szendvicsre. Zárd le a másik zsemlével.

    A petrezselyem nemcsak szép színt ad, hanem friss ízt is, ami kiemeli az egész szendvics zamatát.

    5

    Tálald azonnal, és ha szeretnéd, egy kis extra ketchupot kínálhatsz mellé.

    A szendvics tálalásakor a ketchupot külön is kínálhatod, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően használhassa.