BBQ csirkemájas nyárs tálalva

BBQ csirkemájas nyárs

A BBQ csirkemájas nyárs egy különleges és ínycsiklandó étel, amely a grillezés során füstös ízeket kap. A csirkemáj gazdag, finom textúrája és a BBQ szósz édes-savanyú harmóniája tökéletes kombinációt alkot. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és ideális választás bármilyen szabadtéri rendezvényhez vagy családi grillezéshez. A csirkemáj a grillezés során szaftos marad, miközben a BBQ szósz gazdagítja és karamellizálja a húst.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemáj
150 ml BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 tk. Bors
8 db Fapálca

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a csirkemájat, távolítsd el a felesleges hártyákat és ereket.

    A májat alaposan mosd meg hideg vízben, és papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet.

    2

    A csirkemájat sózd, borsozd meg alaposan.

    A máj nagyon gyorsan átsül, ezért ne sózd túl, mert könnyen kiszáradhat.

    3

    Egy tálban keverd össze a BBQ szószt, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát. A keveréket használd pácként.

    A pácba tehetsz egy kevés balzsamecetet is, ami különleges ízt ad a májnak.

    4

    Tedd a csirkemájat a BBQ szószba, és hagyd pihenni 30-60 percig, hogy az ízek jól beleivódjanak a májba.

    A máj nem igényel hosszú pácolási időt, a 30-60 perc elegendő.

    5

    A fapálcákat áztasd vízbe 10-15 percre, hogy ne égjenek meg a grillezés során.

    Az áztatás segít megelőzni, hogy a pálcák lángra kapjanak a grillen.

    6

    Helyezd fel a csirkemájat a fapálcákra, és ügyelj arra, hogy minden pálcára egyenletesen jusson a hús.

    A májat ne szúrd túl sűrűn a pálcára, mert akkor nehezebben sül át.

    7

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre, és kend meg egy kevés olívaolajjal a rácsokat, hogy a nyársak ne ragadjanak le.

    A máj nagyon gyorsan sül, ezért fontos, hogy a grill ne legyen túl forró.

    8

    Grillezd a csirkemájas nyársakat 10-15 percig, közben időnként kend meg őket BBQ szósszal, hogy szép karamellizált réteg alakuljon ki.

    A májat gyakran forgasd, hogy egyenletesen süljön meg. A belseje rózsaszín maradhat, de ne legyen véres.

    9

    Mielőtt tálalnád, hagyd pihenni a nyársakat 5 percig, hogy a leveik ne folynak ki, amikor tálalod.

    A pihentetés után a máj még szaftosabb lesz.