Az almákat hámozd meg, és vágd fel szeletekre.
Az almafajták közül a Granny Smith vagy a Jonatán alma a legalkalmasabb ehhez a recepthez, mert jól tartják a formájukat grillezés közben.
Egy tálban keverd össze a mézet, fahéjat, barna cukrot és tengeri sót.
A méz helyett használhatsz juharszirupot is.
A szeletelt almákat egy tálcára helyezd, és kend meg a mézes-fahéjas keverékkel.
A keveréket mindkét oldalára kend fel az almaszeleteknek, hogy egyenletesen karamellizálódjanak.
Grillezd az almákat közepes lángon 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a szeletek enyhén karamellizálódnak.
Figyelj rá, hogy az alma ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Tálald a BBQ grillezett almát fahéjjal, akár egy kis extra mézzel, és fogyaszd el mint desszert vagy köret.
A grillezett almát kínálhatod vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.