BBQ grillezett alma fahéjjal tálalva

BBQ grillezett alma fahéjjal

A BBQ grillezett alma fahéjjal egy igazán különleges desszert, amely a grillezett gyümölcsök ízét és a fahéj fűszeres aromáját ötvözi. Az alma édes ízét a méz és fahéj gazdagítja, miközben a grillen való sütés fokozza az ízeket. Tökéletes választás egy könnyed BBQ étkezés befejezéséhez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 12 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Alma
2 ek. Méz
1 tk. Fahéj
30 ml Olívaolaj
2 ek. Barna cukor
1 csipet Tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg, és vágd fel szeletekre.

    Az almafajták közül a Granny Smith vagy a Jonatán alma a legalkalmasabb ehhez a recepthez, mert jól tartják a formájukat grillezés közben.

    2

    Egy tálban keverd össze a mézet, fahéjat, barna cukrot és tengeri sót.

    A méz helyett használhatsz juharszirupot is.

    3

    A szeletelt almákat egy tálcára helyezd, és kend meg a mézes-fahéjas keverékkel.

    A keveréket mindkét oldalára kend fel az almaszeleteknek, hogy egyenletesen karamellizálódjanak.

    4

    Grillezd az almákat közepes lángon 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a szeletek enyhén karamellizálódnak.

    Figyelj rá, hogy az alma ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.

    5

    Tálald a BBQ grillezett almát fahéjjal, akár egy kis extra mézzel, és fogyaszd el mint desszert vagy köret.

    A grillezett almát kínálhatod vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is.