A banánokat hámozd meg, és hosszában vágd félbe.
A banánokat óvatosan hámozd meg, hogy ne törjenek össze. Használj éles kést a félbevágáshoz, hogy szép egyenletes legyen.
Egy tálban keverd össze a mézet, a fahéjat, a barna cukrot és a tengeri sót.
A hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a cukor és a só feloldódjon a mézben.
A banánokat egy sütőrácsra vagy grillező tálcára helyezd, majd kend meg őket a mézes fűszerkeverékkel.
A sütőrácsot vagy grillező tálcát vékonyan kend meg olajjal, hogy a banán ne ragadjon le. A mézes keveréket egyenletesen kend a banánokra.
Grillezd a banánokat közepes lángon 5-7 percig, amíg aranybarnára sülnek és megpuhulnak.
A banánokat figyelmesen grillezd, mert könnyen megéghetnek. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a lángot, vagy távolítsd el őket a közvetlen hőforrástól. Akkor jó, ha a banán megpuhul, de még nem esik szét.
Tálalás előtt egy kis vajat olvaszthatsz a banánokra a fűszeres íz fokozására.
A vajat közvetlenül a forró banánokra tedd, hogy azonnal megolvadjon. A vanília fagylalt is remekül illik hozzá!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.