BBQ grillezett csicseriborsó pogácsa tálalva

BBQ grillezett csicseriborsó pogácsa

A grillezett csicseriborsó pogácsa egy fantasztikus vegetáriánus alternatíva a hagyományos húsos pogácsák helyett. A csicseriborsó természetes fehérjetartalma és gazdag íze tökéletesen kiegészíti a füstös BBQ aromát. A füstölt paprika és a római kömény mélyebb, karakteresebb ízvilágot ad, míg a grillezés során kialakuló ropogós kéreg még izgalmasabbá teszi ezt a fogást. Ez a recept ideális választás grillpartikhoz, egészséges ebédekhez vagy egy könnyű vacsorához. Ha még gazdagabbá szeretnéd tenni, próbáld ki avokádószósszal vagy joghurtos öntettel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Főtt csicseriborsó
50 g Zsemlemorzsa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Római kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt csicseriborsót szűrd le, majd egy villával vagy aprítógépben pépesítsd, hogy kissé darabos masszát kapj.

    Ne pépesítsd teljesen simára a csicseriborsót, a darabos állag jobb textúrát ad a pogácsáknak.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a csicseriborsóhoz. Keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet is.

    A hagymát és a fokhagymát érdemes nagyon apróra vágni, hogy egyenletesen eloszoljanak a masszában és ne legyenek túl dominánsak.

    3

    Szórd bele a füstölt paprikát, a római köményt, a sót és a borsot, majd add hozzá a zsemlemorzsát, hogy segítse az állag kialakítását.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chiliport is.

    4

    Keverd jól össze, majd formázz belőle kb. 6-8 pogácsát. Ha a massza túl nedves, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.

    A pogácsák formázásához nedvesítsd be a kezed, így könnyebben tudsz velük dolgozni és nem ragadnak.

    5

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és kend meg a pogácsák mindkét oldalát egy kis olívaolajjal.

    A grillt alaposan tisztítsd meg előtte, hogy a pogácsák ne ragadjanak le. Az olívaolaj segít megakadályozni a letapadást és szép színt ad a pogácsáknak.

    6

    Helyezd a csicseriborsó pogácsákat a grillre, és süsd őket oldalanként kb. 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külsejük.

    Ne forgasd túl gyakran a pogácsákat, hagyd, hogy szépen megpiruljanak az egyik oldalon, mielőtt megfordítanád őket. Ha nagyon gyorsan sülnek, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és kínáld egy könnyű salátával vagy házi mártással.

    A pogácsákat kínálhatod pitában, burgerben vagy akár önmagukban is. Jól illik hozzá a joghurtos-fokhagymás mártás vagy a tahini.