A körtéket hámozd meg, majd vágd félbe és távolítsd el a magokat.
Érdemes keményebb, de érett körtét választani, ami nem esik szét a grillezés során.
Az étcsokoládét olvaszd fel vízgőz felett, és keverd el a fahéjjal.
A csokoládé olvasztásakor vigyázz, hogy ne érje víz, mert becsomósodhat. Használhatsz mikrót is, de figyelj rá, hogy ne égesd meg.
A félbevágott körtéket kend meg az olívaolajjal, és tedd a grillre.
A körte húsát érdemes egy kicsit bevagdosni, hogy jobban átjárja a hő.
Grillezd a körtéket közepes lángon 4-5 percig, amíg enyhén karamellizálódnak.
A körtéket ne grillezd túl, mert megpuhulnak és szétesnek. Akkor jó, ha enyhén megpuhultak és a széleik karamellizálódtak.
A grillezett körtéket tálald melegen, öntsd rá a felolvasztott csokoládét és mézet.
A tálaláskor szórhatsz rá aprított diót vagy mandulát, esetleg egy gombóc vaníliafagyival is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.