Keverd össze a lisztet, élesztőt és cukrot egy tálban, majd öntsd hozzá a langyos vizet. Gyúrd simára, majd letakarva keleszd 1 óráig, amíg a tészta duplájára nő.
A langyos víz hőmérséklete fontos, se ne legyen túl hideg, se túl meleg (kb. 30-35°C), mert a túl hideg víz nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja.
A tésztát oszd 8-10 egyenlő részre, formázd ovális korongokká, hajtsd félbe, és párold gőz fölött sütőpapíron 10-12 percig, amíg ruganyos lesz.
A pároláshoz használj bambusz párolókosarat vagy egy fém szűrőt, amit egy lábasra helyezel. Fontos, hogy a sütőpapír ne érjen a vízbe.
A tépett marhahúst melegítsd össze egy serpenyőben a BBQ szósszal, zúzott fokhagymával és kevés szezámolajjal. Párold 6-8 percig, amíg a hús teljesen átmelegszik és a szósz kissé besűrűsödik.
Ha nincs tépett marhahúsod, használhatsz darált marhahúst is, de azt először pirítsd le.
A gőzölt bao-kat nyisd szét, töltsd meg a BBQ-s marhahússal, majd tegyél rá uborkaszeleteket és szórd meg friss újhagymával. A zöldségek roppanós frissessége remek kontrasztot ad a ragacsos húsnak.
A bao-kat ne töltsd túl, mert nehéz lesz őket megenni és könnyen szétesnek.
Azonnal tálald melegen. Tálalhatod csípős szósszal vagy savanyított lilahagymával is, hogy különlegesebb legyen az ízvilág.
A bao-kat melegen tartsd tálalásig, letakarva, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.