BBQ marhahúsos bao bun étel tálalva

BBQ marhahúsos bao bun

A bao bun eredete a kínai gasztronómiában gyökerezik, ahol gőzölt tésztabatyukként szolgálják fel különféle töltelékekkel. A BBQ marhahúsos változat a keleti tészta és a nyugati barbecue ízvilág találkozása. Ahogy a BBQ szósz mély, füstös illata keveredik a gőzölgő tésztával, már az első falat előtt is étvágygerjesztő élményt nyújt. A ragacsos, szaftos marhahús a puha bao tésztával párosítva nem csak egyensúlyban van, hanem tökéletes street food étel is, ami könnyen elkészíthető otthon. A friss uborka és az újhagyma roppanós textúrát ad, így minden harapás izgalmas. Tökéletes választás baráti vacsorákhoz, piknikre vagy egy tematikus ázsiai esthez is!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt (búzaliszt)
1 tk. Száraz élesztő
20 g Cukor
160 ml Langyos víz
300 g Marhahús (lapocka, puhára főzve és tépve)
100 g BBQ szósz
1 tk. Fokhagyma (zúzott)
1 tk. Szezámolaj
50 g Uborka (vékony szeletek)
1 db Újhagyma (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt és cukrot egy tálban, majd öntsd hozzá a langyos vizet. Gyúrd simára, majd letakarva keleszd 1 óráig, amíg a tészta duplájára nő.

    A langyos víz hőmérséklete fontos, se ne legyen túl hideg, se túl meleg (kb. 30-35°C), mert a túl hideg víz nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja.

    2

    A tésztát oszd 8-10 egyenlő részre, formázd ovális korongokká, hajtsd félbe, és párold gőz fölött sütőpapíron 10-12 percig, amíg ruganyos lesz.

    A pároláshoz használj bambusz párolókosarat vagy egy fém szűrőt, amit egy lábasra helyezel. Fontos, hogy a sütőpapír ne érjen a vízbe.

    3

    A tépett marhahúst melegítsd össze egy serpenyőben a BBQ szósszal, zúzott fokhagymával és kevés szezámolajjal. Párold 6-8 percig, amíg a hús teljesen átmelegszik és a szósz kissé besűrűsödik.

    Ha nincs tépett marhahúsod, használhatsz darált marhahúst is, de azt először pirítsd le.

    4

    A gőzölt bao-kat nyisd szét, töltsd meg a BBQ-s marhahússal, majd tegyél rá uborkaszeleteket és szórd meg friss újhagymával. A zöldségek roppanós frissessége remek kontrasztot ad a ragacsos húsnak.

    A bao-kat ne töltsd túl, mert nehéz lesz őket megenni és könnyen szétesnek.

    5

    Azonnal tálald melegen. Tálalhatod csípős szósszal vagy savanyított lilahagymával is, hogy különlegesebb legyen az ízvilág.

    A bao-kat melegen tartsd tálalásig, letakarva, hogy ne száradjanak ki.