BBQ sertĂ©shĂșsos bao bun Ă©tel tĂĄlalva

BBQ sertĂ©shĂșsos bao bun

A bao bun hagyomĂĄnyos kĂ­nai gƑzgombĂłc, melyet a vilĂĄg szĂĄmos rĂ©szĂ©n ĂșjraĂ©rtelmeztek. A BBQ sertĂ©shĂșsos vĂĄltozat az amerikai barbecue Ă©s az ĂĄzsiai tĂ©sztaĂ©telek fĂșziĂłja, ahol a puha, gƑzölt buci talĂĄlkozik a ragacsos, karakteres hĂșstöltelĂ©kkel. Ahogy a BBQ szĂłsz fĂŒstös illata elkeveredik a frissen pĂĄrolt bao puha gƑzĂ©vel, az ember mĂĄr az elsƑ harapĂĄs elƑtt Ă©rzi, hogy kĂŒlönleges Ă©lmĂ©ny következik. A titok a tĂ©szta puhasĂĄgĂĄban Ă©s a tökĂ©letesen összeĂ©rlelt BBQ szĂłszos hĂșsban rejlik. A vöröshagyma friss, csĂ­pƑs kontrasztot ad, az uborka pedig roppanĂłs, hƱsĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑkĂ©nt szolgĂĄl. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs hĂ©tvĂ©gi csalĂĄdi ebĂ©dre, street food hangulatĂș összejövetelre vagy akĂĄr piknikre is. Ha szeretnĂ©d megbolondĂ­tani, kĂ­nĂĄld csĂ­pƑs szĂłsszal vagy savanyĂ­tott lilahagymĂĄval!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra 10 perc
2150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Liszt (bĂșzaliszt)
⭕ 1 tk. SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 20 g Cukor
⭕ 160 ml Langyos víz
⭕ 300 g SertĂ©shĂșs (lapocka, fƑzve, tĂ©pett)
⭕ 100 g BBQ szósz
⭕ 1 db Vöröshagyma (vĂ©konyra szeletelve)
⭕ 50 g Uborka (vĂ©kony szeletek)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, szĂĄraz Ă©lesztƑt Ă©s cukrot, majd fokozatosan add hozzĂĄ a langyos vizet. GyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, majd letakarva keleszd 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s rugalmas tapintĂĄsĂș.

    2

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8-10 rĂ©szre, formĂĄzz ovĂĄlis korongokat, majd hajtsd fĂ©lbe. Helyezd sĂŒtƑpapĂ­rra, Ă©s gƑz fölött pĂĄrold 10-12 percig, amĂ­g a tĂ©szta puha Ă©s ruganyos lesz.

    A pĂĄrolĂĄs sorĂĄn figyelj arra, hogy a vĂ­z ne forrjon tĂșl erƑsen, mert a gƑz szĂ©trepesztheti a bao-kat.

    3

    A fƑtt, tĂ©pett sertĂ©shĂșst forgasd össze a BBQ szĂłsszal egy serpenyƑben. MelegĂ­tsd ĂĄt közepes lĂĄngon 5-8 percig, amĂ­g a szĂłsz teljesen bevonja a hĂșst.

    A sertĂ©shĂșst elƑzƑ nap is megfƑzheted, Ă­gy idƑt spĂłrolhatsz.

    4

    A megpĂĄrolt bao-kat nyisd szĂ©t Ăłvatosan, Ă©s kanalazz bele BBQ sertĂ©shĂșst. Ügyelj arra, hogy ne töltsd tĂșl, Ă­gy elkerĂŒlhetƑ a szĂ©tcsĂșszĂĄs vagy az ĂĄzĂĄs.

    A bao-kat közvetlenĂŒl a pĂĄrolĂĄs utĂĄn töltsd meg, amĂ­g mĂ©g melegek Ă©s könnyen kezelhetƑk.

    5

    Tedd a tetejĂ©re a vĂ©konyra szeletelt vöröshagymĂĄt Ă©s uborkaszeleteket. Ez frissessĂ©get Ă©s ropogĂłssĂĄgot ad az Ă©telhez, tökĂ©letes kontrasztot alkotva a ragacsos hĂșssal.

    A zöldsĂ©geket közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt szeleteld fel, hogy frissek maradjanak.