Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, száraz élesztőt és cukrot, majd fokozatosan add hozzá a langyos vizet. Gyúrd össze a tésztát simára, majd letakarva keleszd 1 órán át, amíg duplájára nő.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású.
A megkelt tésztát oszd 8-10 részre, formázz ovális korongokat, majd hajtsd félbe. Helyezd sütőpapírra, és gőz fölött párold 10-12 percig, amíg a tészta puha és ruganyos lesz.
A párolás során figyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl erősen, mert a gőz szétrepesztheti a bao-kat.
A főtt, tépett sertéshúst forgasd össze a BBQ szósszal egy serpenyőben. Melegítsd át közepes lángon 5-8 percig, amíg a szósz teljesen bevonja a húst.
A sertéshúst előző nap is megfőzheted, így időt spórolhatsz.
A megpárolt bao-kat nyisd szét óvatosan, és kanalazz bele BBQ sertéshúst. Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl, így elkerülhető a szétcsúszás vagy az ázás.
A bao-kat közvetlenül a párolás után töltsd meg, amíg még melegek és könnyen kezelhetők.
Tedd a tetejére a vékonyra szeletelt vöröshagymát és uborkaszeleteket. Ez frissességet és ropogósságot ad az ételhez, tökéletes kontrasztot alkotva a ragacsos hússal.
A zöldségeket közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy frissek maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.