Beef Wellington tálalva

Beef Wellington

A Beef Wellington az elegáns brit konyha egyik legismertebb fogása, amelyet különleges alkalmakra készítenek. A puha marhahúst ízletes gombás töltelékkel és sonkával vonják be, majd leveles tésztába csomagolják, és aranybarnára sütik. Ez az étel az 1800-as években vált népszerűvé, és máig az ünnepi asztalok kedvelt fogása. Tökéletes választás, ha lenyűgöző és ízletes egytálételt szeretnél készíteni.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 10 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahátszín
300 g Gombák (aprítva)
500 g Leveles tészta
150 g Sonka (parmai vagy prosciutto)
2 ek. Mustár
1 db Tojás
1 db Vöröshagyma (apróra vágva)
2 gerezd Fokhagyma (zúzott)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahátszínt sózd, borsozd, és forró serpenyőben süsd körbe minden oldalát, hogy szép kérget kapjon. Tedd félre hűlni.

    A húst alaposan szárítsd le papírtörlővel, mielőtt megsütöd, így szebb kérget kap. Használj magas hőfokú olajat a sütéshez.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Add hozzá az aprított gombát, és főzd addig, amíg a nedvesség elpárolog. Hűtsd le.

    A gombát addig főzd, amíg teljesen elpárolog a nedvesség, különben a tészta átázik.

    3

    Teríts ki egy fóliát, és helyezd rá a sonkaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Oszlasd el rajta a gombás keveréket egyenletesen.

    Használj jó minőségű, vékonyra szeletelt sonkát. A sonka segít megőrizni a hús nedvességét.

    4

    Kend meg a húst mustárral, majd helyezd a sonkás-gombás réteg közepére. A fólia segítségével szorosan tekerd fel, és tedd a hűtőbe 20 percre.

    A mustár nem csak ízt ad, hanem segít a sonka és gomba rétegnek a húson maradni. A hűtés segít a formázásban.

    5

    Nyújtsd ki a leveles tésztát, és helyezd rá a hűtött húst. A tészta széleit kend meg felvert tojással, majd tekerd körbe a húst. Győződj meg róla, hogy a tészta szorosan záródik.

    A leveles tészta legyen hideg, amikor nyújtod. A tojás segít a tésztának összetapadni. Ügyelj arra, hogy ne maradjon levegő a tésztában.

    6

    Helyezd a tésztába csomagolt húst sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a tetejét tojással, és díszítsd tetszés szerint.

    A tojással való lekenés szép színt ad a tésztának. A tésztát késsel óvatosan vágd be néhány helyen, hogy a gőz távozni tudjon.

    7

    Süsd előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül. Hagyjd pihenni 10 percig szeletelés előtt.

    A sütési idő függ a hús vastagságától és a sütőd teljesítményétől. A hús belső hőmérséklete ideális esetben 50-55°C legyen (medium rare). A pihentetés segít a hús nedvességének eloszlásában, így szaftosabb lesz.

    8

    Tálald a Beef Wellingtont szeletekre vágva, friss zöldségekkel vagy burgonyapürével.

    Éles késsel szeleteld a húst, hogy ne nyomd össze a tölteléket.