Beyti Kebab grillezett hússal és paradicsomszósszal

Beyti Kebab

A Beyti Kebab egy különleges török étel, amelyet először Beyti Güler török séf készített el az 1960-as években. Az inspirációt a svájci hústekercsekből merítette, és egyedi török változatot alkotott, amely lavash kenyérbe göngyölt grillezett húsból, paradicsomszószból és joghurtból áll. Az étel gyorsan népszerűvé vált Törökországban, és azóta az egyik legkedveltebb kebabfajta. A Beyti Kebab gazdag ízvilágának és különleges tálalásának köszönhetően tökéletes választás egy különleges török vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús vagy bárányhús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt római kömény
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
10 g Friss petrezselyem
30 ml Olívaolaj
4 db Lepénykenyér vagy lavash kenyér
300 g Paradicsomszósz
200 g Natúr joghurt
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a darált hússal, római köménnyel, füstölt paprikával, sóval, fekete borssal és apróra vágott petrezselyemmel.

    A hagymát és fokhagymát reszeld finomra, hogy ne legyenek nagy darabok a kebabban. A fűszereket ízlés szerint variálhatod.

    2

    Gyúrd alaposan össze a keveréket, majd formázz belőle hosszúkás kebabokat.

    A masszát alaposan gyúrd össze, hogy a kebabok ne essenek szét sütés közben. A formázáshoz használhatsz vizet, hogy ne ragadjon a hús a kezedhez.

    3

    Hevítsd fel a grillt vagy egy serpenyőt, és süsd a kebabokat közepes lángon kb. 8-10 percig, időnként forgatva, amíg minden oldala átsül.

    A kebabokat közepes lángon süsd, hogy a hús átsüljön, de ne égjen meg. Ha serpenyőben sütöd, használj egy kevés olajat.

    4

    A megsült kebabokat tekerd be a lavash kenyérbe, majd vágd kb. 5 cm-es darabokra.

    A lavash kenyér helyett használhatsz tortillát is. A kebabokat szorosan tekerd be, hogy ne essenek ki a kenyérből.

    5

    A paradicsomszószt melegítsd fel egy serpenyőben, majd öntsd a beyti kebab tetejére.

    A paradicsomszószba tehetsz egy kis fokhagymát és bazsalikomot is, hogy még ízletesebb legyen. A szószt ne forrald, csak melegítsd fel.

    6

    Olvaszd meg a vajat, és locsold meg vele a paradicsomszószos kebabot.

    A vajat ne égesd meg, csak olvaszd meg. A vaj helyett használhatsz olívaolajat is.

    7

    Tálald a Beyti Kebabot natúr joghurttal, és friss petrezselyemmel megszórva. Fogyaszd melegen!

    A joghurt hűsíti és lágyítja a kebabot. Kínálhatsz mellé friss zöldségeket is, például paradicsomot, uborkát és paprikát.