Bharwa parwal, töltött kígyótök, friss korianderrel díszítve

Bharwa parwal (töltött kígyótök)

A bharwa parwal az indiai konyha egyik klasszikus étele, melyben a kígyótököt ínycsiklandó túrós töltelékkel készítik el. A töltelék gazdag fűszerekkel, mint a kömény, kurkuma és bors, amelyektől az étel különleges ízt kap. Az étel az indiai vidéki étkezésekből származik, és a hagyományos indiai fűszerek használata miatt igazi különlegesség. Ez a recept tökéletes választás egy különleges étkezéshez vagy egy indiai témájú vacsorához. Ha szeretnéd pikánsabbá tenni, próbálj meg hozzá egy kis zöld chilipaprikát keverni a töltelékbe.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kígyótök
2 ek. Olaj
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 db Zöld chili
200 g Fűszeres túró
0.5 tk. Pipérs
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kígyótököket alaposan mosd meg, majd vágd le a végeiket. Készíts egy hosszanti bemetszést a tökökön, de ne vágd teljesen át, hogy a tökök egyben maradjanak. A belsejüket óvatosan kanalazd ki, hogy helyet készíts a tölteléknek.

    Használj éles kést, hogy könnyebben vágj a tök húsába, és ne törjön el.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért finomra vágd, a zöld chiliket pedig karikázd fel.

    A gyömbért frissen, apróra vágva érdemes használni, mert így intenzívebb ízt ad.

    3

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg üvegesednek.

    A hagyma pirítása segít abban, hogy az étel gazdag ízű legyen.

    4

    Add hozzá a zöld chiliket, a köményt, a kurkumát és a borsot, majd pirítsd tovább 1-2 percig, hogy a fűszerek kiszabaduljanak.

    A fűszerek pirítása fokozza az ízek intenzitását, és a kurkuma szép aranyszínt ad az ételnek.

    5

    A fűszeres keverékhez add hozzá a túrót és alaposan keverd össze, hogy egynemű masszát kapj. Sózd ízlés szerint, és végül adj hozzá friss koriandert.

    Ha a túró túl száraznak tűnik, egy pici vízzel enyhítheted a tölteléket.

    6

    Töltsd meg a tököket a túrós keverékkel, ügyelve arra, hogy jól belenyomd a tölteléket, hogy ne maradjon üres hely.

    Ha túl sok tölteléket raknál bele, a tök felrepedhet, ezért ne töltsd túl.

    7

    Melegíts fel egy serpenyőt, és óvatosan helyezd bele a megtöltött tököket. Pirítsd őket minden oldalon 5-6 percig, hogy szép aranybarna színt kapjanak.

    Használj közepes hőfokot, hogy a tökök ne égjenek meg kívül, de belül is megpuhuljanak.

    8

    Tálald a kész bharwa parwalt friss korianderrel díszítve. A rizs tökéletes köret hozzá.

    A friss koriander frissességet és színt ad az ételnek.