Bhuna beef csípős paprikával, fűszeres marhahús korianderrel és lime-mal díszítve

Bhuna beef csípős paprikával

A Bhuna beef egy klasszikus indiai étel, amely gazdag fűszerekkel és csípős paprikával készült marhahússal. Az étel a bhuna főzési technikát használja, amely során a húst és fűszereket lassan főzik, hogy kiemeljék az ízeket. A csípős paprikával gazdagított étel friss korianderrel és lime levével tálalva rendkívül ínycsiklandó. A Bhuna beef tökéletes választás egy különleges vacsorához, amely elragadja a fűszeres ízek kedvelőit.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. bélszín)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 db Csípős zöld paprika
2 ek. Kókuszolaj
2 ek. Piros curry por
1 tk.
1 ek. Friss koriander
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra. A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a paprikát szeleteld fel.

    A marhahúst mindig a szálak mentén vágd, hogy a hús ne legyen túl kemény főzés közben.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a marhahúst a serpenyőhöz, és süsd meg 5-7 percig, amíg szép barna színt kap.

    Ha túl sok hús van, dolgozz kisebb adagokban, hogy minden egyenletesen átsüljön.

    4

    Most add hozzá a csípős zöld paprikát és a curry port, és keverd jól össze.

    A csípős paprika friss ízt ad, de ha nem szereted a túl erős ízeket, használj kevesebbet.

    5

    Önts hozzá egy kevés vizet (kb. 100 ml), és főzd alacsony lángon 10-12 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne égjen le a hús.

    6

    Tálald a Bhuna beef-et friss korianderrel és lime levével díszítve.

    A lime frissessége kiemeli a fűszeres ízeket, és segít kiegyensúlyozni a fűszeres ételt.