A marhahúst vágd vékony csíkokra. A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a paprikát szeleteld fel.
A marhahúst mindig a szálak mentén vágd, hogy a hús ne legyen túl kemény főzés közben.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.
Add hozzá a marhahúst a serpenyőhöz, és süsd meg 5-7 percig, amíg szép barna színt kap.
Ha túl sok hús van, dolgozz kisebb adagokban, hogy minden egyenletesen átsüljön.
Most add hozzá a csípős zöld paprikát és a curry port, és keverd jól össze.
A csípős paprika friss ízt ad, de ha nem szereted a túl erős ízeket, használj kevesebbet.
Önts hozzá egy kevés vizet (kb. 100 ml), és főzd alacsony lángon 10-12 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne égjen le a hús.
Tálald a Bhuna beef-et friss korianderrel és lime levével díszítve.
A lime frissessége kiemeli a fűszeres ízeket, és segít kiegyensúlyozni a fűszeres ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.