Bhuna khichuri tojással tálalva

Bhuna khichuri tojással

A bhuna khichuri egy indiai étel, amelyet fűszeres rizs és lencse alkot. A közel-keleti régiókban népszerű, és gyakran tálalják zöldségekkel, húsokkal vagy tojással. A különböző fűszerek gazdagítják az ételt, míg a tojás puhasága és a rizs kombinációja egy ínycsiklandó ételt ad. A bhuna khichuri egy igazán tápláló étel, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
400 ml Húsleves alaplé
100 g Lencse
4 db Tojás
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
6 db Curry levelek
2 db Zöld chili
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a lencsét öblítsd le, majd tedd őket egy lábasba. Öntsd hozzá a húsleves alaplevet és forrald fel.

    A rizst és a lencsét egyformán öblítsd le, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat, és a főzés egyenletesebb legyen.

    2

    Főzd a rizst és lencsét 20-25 percig alacsony hőmérsékleten, amíg a folyadék nagy része felszívódik.

    A főzés végén érdemes kevergetni a keveréket, hogy ne ragadjon le.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserű lesz. Amikor aranybarna, akkor érdemes befejezni.

    4

    Add hozzá a curry leveleket és a zöld chilit, és pirítsd még egy percig.

    A curry levelek frissessége és aromája különleges ízt ad az ételnek, ne hagyd ki!

    5

    A pirított hagymás fűszerkeveréket add hozzá a rizses lencséhez, és jól keverd össze.

    A fűszerkeverékekbe kevert rizsnek egyenletesen kell eloszlani, hogy minden falat gazdag ízű legyen.

    6

    Készíts kemény tojásokat: forrald fel őket, majd tedd félre, hogy lehűljenek. Végül hámozd meg őket és szeleteld fel.

    A tojásoknak ne legyenek túl lágyak a sárgájuk, hogy a szeletelés könnyebb legyen.

    7

    Tálald a bhuna khichurit a szeletelt tojással a tetején. Szórj rá egy kevés borsot és sót ízlés szerint.

    A frissen őrölt bors gazdagítja az étel ízét, de a só mennyiségét mindig ízlés szerint állítsd be.