Bibimbap sertéshússal, koreai tálas étel rizs és zöldségek kíséretében

Bibimbap Sertéshússal

A bibimbap az egyik legismertebb koreai fogás, amely szó szerint \'összekevert rizst\' jelent. Ez az étel az ízek és textúrák tökéletes harmóniáját kínálja, friss zöldségekkel, szaftos hússal és pikáns gochujanggal kiegészítve. A bibimbap nemcsak finom, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így tökéletes választás különleges alkalmakra vagy mindennapi étkezésekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Főtt rizs
300 g Sertéshús (vékonyra szeletelve)
1 db Sárgarépa (julienne-re vágva)
1 db Cukkini (julienne-re vágva)
100 g Friss spenótlevél
150 g Gomba (szeletelve)
2 db Tojás
3 ek. Szezámolaj
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Gochujang (koreai csípős paszta)
2 gerezd Fokhagyma (zúzva)
1 ek. Friss szezámmag
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál szezámolajat, és pirítsd meg a vékonyra szeletelt sertéshúst a szójaszósszal és zúzott fokhagymával. Süsd, amíg a hús aranybarnára pirul.

    A húst vékonyra szeletelve könnyebben és gyorsabban megpirul. Ne süsd túl, mert kiszáradhat. Használj magas hőfokot a pirításhoz.

    2

    Egy másik serpenyőben külön-külön pirítsd meg a sárgarépát, cukkinit és gombát kevés szezámolajon, enyhén sózva. A spenótleveleket blansírozd forró vízben 1 percig, majd csöpögtesd le.

    A zöldségeket külön-külön pirítva megőrzik az ízüket és a textúrájukat. A spenótot ne főzd túl, csak blansírozd, hogy megőrizze a színét és a tápanyagait.

    3

    Egy serpenyőben süss tükörtojásokat, hogy a sárgája lágy maradjon.

    A tükörtojást alacsony hőfokon süsd, hogy a sárgája lágy maradjon. Ha szeretnéd, a tojást fedő alatt is sütheted, hogy a teteje is átsüljön.

    4

    Oszd el a főtt rizst 2 tálban, majd helyezd el rajta a pirított sertéshúst, zöldségeket, és a tükörtojást. Szórd meg friss szezámmaggal.

    A rizs legyen meleg, de ne forró. A hozzávalókat esztétikusan rendezd el a tálban.

    5

    Adj mellé egy kanálnyi gochujangot minden tálba, amelyet összekeverve élvezhetsz a rizs és feltétek harmóniájában.

    A gochujang egy koreai csilipaszta, ami pikáns és édes ízt ad az ételnek. Ha nem szereted a csípőset, használj kevesebbet, vagy helyettesítsd más csípős szósszal.