Bicol Express fűszeres változat, friss chilivel és kókusztejjel

Bicol Express fűszeres változat

A Bicol Express egy híres étel a Fülöp-szigetekről, amelyet az ottani fűszeres konyha és a gazdag kókusztejes ízek inspirálnak. Az étel népszerűsége a chili és a kókusztej tökéletes harmóniájának köszönhető, melyet friss zöldségekkel és fűszerekkel gazdagítanak. A Bicol Express fűszeres változata egy olyan étel, amely az egész családnak ínycsiklandó élményt nyújt, és egyaránt alkalmas egy könnyű vacsorára vagy egy étkezés gazdag kiegészítőjeként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (darált)
400 ml Kókusztej
3 db Friss chili
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Friss gyömbér
1 db Kalamansi (vagy lime)
1 ek. Halpaszta
2 ek. Szójaszósz
1 csipet
1 csipet Bors
4 db Curry levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát vágd finomra, a friss chiliket szeleteld fel, és a gyömbért reszeld le.

    A chili mennyisége ízlés szerint változtatható, a fűszeresség mértéke teljesen a saját preferenciáidhoz igazítható.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, vöröshagymát, gyömbért és a chili szeleteket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagyma és a chili gyorsan sül, vigyázz, hogy ne égjenek meg, mert az keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a darált sertéshúst, és pirítsd addig, amíg a hús szépen átsül és enyhén megpirul.

    A hús pörkölése segít abban, hogy az ízek jobban koncentrálódjanak, és a hús finomabb textúrát kapjon.

    4

    Miután a hús átsült, öntsd hozzá a kókusztejet és a halpasztát, majd add hozzá a szójaszószt és a curry leveleket. Keverd jól össze, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A halpaszta nagyon gazdag ízt ad, ha nem szeretnéd túl sósnak, akkor csökkentheted az adagját, vagy használhatsz más alapot.

    5

    Főzd a keveréket közepes lángon 15-20 percig, amíg a mártás szépen besűrűsödik és az ízek jól összeérnek.

    Időnként keverd át, hogy ne égjen le, és figyelj arra, hogy a kókusztej ne forrjon túl erősen.

    6

    Amikor elkészült, a végén facsarj rá friss kalamansit vagy lime-ot, hogy friss, savanykás ízt adjon neki.

    A kalamansi (vagy lime) az étel savanyú ízét kiemeli, így frissebbé és üdítőbbé válik.

    7

    Tálald friss rizssel, vagy friss salátával.

    A Bicol Express legjobban egy egyszerű, fehér rizzsel tálalva érvényesül, de akár friss zöldségekkel is kombinálhatod.