A vöröshagymát hámozd meg, és szeleteld fel vékony karikákra.
A hagyma szeletelésénél figyelj arra, hogy a karikák egyformák legyenek, hogy egyenletesen karamellizálódjanak.
Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a hagymát közepes lángon. Add hozzá a barna cukrot, és pirítsd a hagymát 15-20 percig, amíg karamellizálódik és megpuhul.
A karamellizálás során ne keverd folyamatosan, hogy a hagyma szépen piruljon, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Amikor a hagyma már karamellizálódott, add hozzá a balzsamecetet, és hagyd, hogy egy kicsit párologjon el, hogy az ízek összeérjenek.
A balzsamecet adja meg a karamellizált hagyma savanykás, édes ízét, amely jól kiegyensúlyozza a black pudding gazdag ízét.
A black puddingot szeleteld fel kb. 1 cm vastag szeletekre, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát, amíg szépen megpirul és átsül.
A black puddingot ne süsd túl, mert ha túl sokáig van a serpenyőben, megkeményedhet.
A kész black pudding szeleteket tálald friss kecskesajttal, karamellizált hagymával és friss petrezselyemmel díszítve.
A kecskesajt finom krémességet ad a fekete pudingnak, míg a petrezselyem frissességet és színt csempész az ételbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.