Black pudding kecskesajttal és karamellizált hagymával, tálalva friss petrezselyemmel

Black pudding kecskesajttal és karamellizált hagymával

A black pudding egy klasszikus brit étel, amelyet általában reggelire fogyasztanak, de a változatos fűszerezése miatt bármikor fogyasztható. A kecskesajttal és karamellizált hagymával készült változat egy gazdag, ínycsiklandó ételt eredményez, amely remekül illik egy könnyed vacsorához vagy előételhez. A karamellizált hagyma és a kecskesajt egyedi ízkombinációja kiemeli a black pudding gazdag ízét, így tökéletes ételt alkot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Black pudding
100 g Kecskesajt
2 db Vöröshagyma
1 ek. Barna cukor
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balzsamecet
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát hámozd meg, és szeleteld fel vékony karikákra.

    A hagyma szeletelésénél figyelj arra, hogy a karikák egyformák legyenek, hogy egyenletesen karamellizálódjanak.

    2

    Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a hagymát közepes lángon. Add hozzá a barna cukrot, és pirítsd a hagymát 15-20 percig, amíg karamellizálódik és megpuhul.

    A karamellizálás során ne keverd folyamatosan, hogy a hagyma szépen piruljon, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    Amikor a hagyma már karamellizálódott, add hozzá a balzsamecetet, és hagyd, hogy egy kicsit párologjon el, hogy az ízek összeérjenek.

    A balzsamecet adja meg a karamellizált hagyma savanykás, édes ízét, amely jól kiegyensúlyozza a black pudding gazdag ízét.

    4

    A black puddingot szeleteld fel kb. 1 cm vastag szeletekre, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát, amíg szépen megpirul és átsül.

    A black puddingot ne süsd túl, mert ha túl sokáig van a serpenyőben, megkeményedhet.

    5

    A kész black pudding szeleteket tálald friss kecskesajttal, karamellizált hagymával és friss petrezselyemmel díszítve.

    A kecskesajt finom krémességet ad a fekete pudingnak, míg a petrezselyem frissességet és színt csempész az ételbe.