Bobotie mandulával, gazdag fűszeres étel csirke és pirított mandulával díszítve

Bobotie mandulával

A Bobotie a dél-afrikai konyha egyik legismertebb étele, amely gazdag fűszerekkel, hússal és mandulával készül. Az étel egyesíti a fűszeres csirke és a ropogós mandula gazdag ízeit, és rendkívül népszerű családi étkezések alkalmával. A mandula és koriander a végén történő hozzáadása frissességet és textúrát ad az ételnek, miközben a fűszerek gazdag ízélményt nyújtanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Felett csirke (darabokra vágva)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
50 g Mandula (pirítva)
200 g Rizs
100 ml Tejszín
1 tk. Fűszerkeverék (kömény, koriander, fahéj)
1 tk. Kömény
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Citromlé
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét egy serpenyőben olívaolajjal pirítsd meg minden oldalról.

    A csirke darabokat érdemes aranybarnára pirítani, hogy az étel ízletesebb legyen.

    2

    A hagymát, fokhagymát és sárgarépát apróra vágd, majd egy nagyobb edényben pirítsd meg őket.

    A sárgarépát finomra vágva gyorsabban megpuhul, és könnyebben összeér a többi összetevővel.

    3

    Add hozzá a pirított csirkét, és keverd össze a zöldségekkel.

    Mielőtt hozzáadnád a csirkét, ügyelj, hogy a zöldségek megpuhuljanak, hogy könnyebben összeérjenek az ízek.

    4

    Add hozzá a fűszereket (kömény, koriander, fahéj) és a szójaszószt, majd keverd jól össze.

    A fűszerek egyenletes eloszlása érdekében keverd alaposan az ételt, mielőtt főzni kezded.

    5

    Öntsd hozzá a tejszínt és főzd alacsony lángon még 10 percig.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    6

    A kész bobotie-t tálalás előtt szórd meg pirított mandulával és friss korianderrel.

    A pirított mandula adja meg az étel ropogós textúráját, míg a koriander friss ízt ad.