Boerewors hagymával, paprikával és fűszerekkel egy serpenyőben

Boerewors hagymával

A boerewors egy hagyományos dél-afrikai étel, amelyet gyakran sütnek és tálalnak a helyi piacokon és éttermekben. A húsételek között ez a recept az egyik legnépszerűbb, mivel gazdag ízekkel rendelkezik. Az étel elkészítése egyszerű, de az ízek keveredése a fűszerekkel és zöldségekkel egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A boerewors hagymával és paprikával párosítva egy könnyed, de tápláló ételt alkot, amely minden étkezéshez ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Boerewors
2 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 db Paprika
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymákat hámozd meg és szeleteld vékony karikákra. A fokhagymát is hámozd meg, és apróra vágd.

    A hagymákat érdemes vékonyra szeletelni, hogy egyenletesebben süljön meg, és ne legyen túl édes a végeredmény!

    2

    A paprikát vágd fel kisebb darabokra. Az olívaolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben közepes lángon.

    A közepes láng segít, hogy a zöldségek és a hús szépen egyenletesen süljenek meg, ne égjenek meg!

    3

    Tedd a hagymát és fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsd őket üvegesre. Ne hagyd túl pirulni, mert akkor keserűvé válhatnak.

    Ha a fokhagyma gyorsan megpirul, tedd alacsonyabb hőfokra a serpenyőt, hogy elkerüld a megégést!

    4

    Hozzáadhatod a paprikát, és pár percig párold őket, míg enyhén megpuhulnak.

    Ha a paprikát szeretnéd intenzívebben párolni, adj hozzá egy kis vizet, hogy megőrizze a színét és az ízét!

    5

    Most következik a boerewors. Tedd a húsokat a serpenyőbe, és süsd őket mindkét oldalról, amíg jól átsülnek, de még megőrizzék a nedvességüket.

    A boerewors húsnak jól kell pirulnia, de nem szabad túl keménynek lennie. A megfelelő hőfok elengedhetetlen!

    6

    Fűszerezd sóval és borssal, és keverd össze az egész ételt, hogy az ízek jól összesimuljanak.

    Ne túl hamar tedd rá a sót, mert az hamar kiszívhatja a hús nedvességét!

    7

    Tálald forrón, és élvezd a frissen készült boerewors-t a párolt hagymás, paprikás ízekkel!

    Ez az étel tökéletes egy könnyű vacsorához, és remekül illik mellé egy friss saláta!